Training Beïnvloeden van Gedrag logo

Geef leiding aan verandering met 6 bronnen van invloed

Trainingsduur
2 dagen
Kosten open training
€ 995,-
Gemiddelde ervaring
9 uit 10 op basis van 24 ervaringen.
Beschikbare talen
vitalsmarts-logo-wit

De tweedaagse training Beïnvloeden van Gedrag leert je betere resultaten te behalen door het gedrag van mensen te beïnvloeden en te veranderen, zonder gebruik van formele macht. Hierdoor ben jij in staat om veranderingen en verbeteringen aan te brengen binnen teams of zelfs in de totale organisatie. Om veranderingen tot stand te brengen, zetten we vaak maar één of twee methoden – ‘bronnen’ – van invloed in. Soms grijpt men naar een extra beloning, een peptalk, of leggen we sancties op, etc. Dit is de reden waarom veel projecten en verbeterinitiatieven niet slagen, met vaak frustraties tot gevolg.

De oorzaak? We maken te weinig gebruik van alle invloedsbronnen, omdat we niet weten dat ze bestaan en wat het effect ervan is op ons gedrag. Twee bronnen blijken vaak niet genoeg om succesvolle gedragsverandering te bewerkstelligen. Uit ons onderzoek blijkt dat wanneer je tenminste 4, maar het liefst alle 6 bronnen van invloed inzet, de kans op succesvolle en blijvende verandering tot 10 keer toeneemt. Het nieuwe credo is niet voor niets “Invloed is het nieuwe (informele) leiderschap”.

Beïnvloeden van Gedrag succesverhaal – The Menlo Story

VOOR WIE IS BEÏNVLOEDEN VAN GEDRAG?

ALLE PROFESSIONALS

De training is bijzonder geschikt voor alle professionals en leidinggevenden die succesvol verbeteringen en veranderingen willen doorvoeren binnen hun team of de gehele organisatie.

TEAMS & ORGANISATIES

Als teams leren op een positieve manier invloed uit te oefenen op het gedrag van mensen, zullen projecten succesvoller zijn. Tenslotte is menselijk gedrag de bepalende factor voor succes.

IN HET BIJZONDER: PROJECTLEIDERS

Projectleiders en -medewerkers kunnen het succes van hun projecten verhogen door ineffectief gedrag te identificeren en met doordachte beïnvloeding om te zetten in effectief gedag.

DE EFFECTEN VAN BEÏNVLOEDEN VAN GEDRAG

KRIJG GRIP OP VERANDERING

Je weet verandertrajecten te analyseren, ziet in waarom sommige verandertrajecten slagen en anderen falen. Met nieuwe vaardigheden weet jij de kan op succesvolle verandering sterk te vergroten.

MOTIVEER ANDEREN

Je bent in staat om anderen te motiveren richting de gewenste verandering, omdat je de beïnvloedingsstrategieën voor persoonlijke, sociale en structurele motivatie weet toe te passen.

VERBETER MEETBARE RESULTATEN

Vanuit nieuwe inzichten weet je meetbare resultaten vast te stellen en vervolgens te verbeteren door ineffectief gedrag om te zetten in effectief gedrag, met de 6 bronnen van invloed.

TRAININGSOPTIES

LIVE TRAINING

Leer je invloed te vergroten tijdens twee klassikale dagen, met vele digitale tools om de vaardigheden in de praktijk te brengen.

OPEN TRAINING INCOMPANY
LIVE ONLINE

Leer de vaardigheden in 4 of 5 (korte) virtuele sessies, gegeven door een VitalTalent trainer. Een moderne en effectieve manier van trainen!

ONTDEK LIVE ONLINE
TRAIN DE TRAINER

Leid intern trainers op die met onze ondersteuning collega’s trainen, coachen en helpen om de vaardigheden te implementeren in de praktijk.

MEER INFORMATIE

DE 6 BRONNEN VAN INVLOED

Een belangrijk onderdeel van de training Beïnvloeden van Gedrag zijn de 6 bronnen van invloed. Door deze bronnen op de juiste manier in te zetten, vergroot je je invloed tot wel 10x. Het model is gebaseerd op twee pijlers: motivatie en bekwaamheid. Iedere pijler is onder te verdelen in drie afzonderlijke categorieën: persoonlijk, sociaal en structureel. Deze categorieën zijn op hun beurt terug te voeren op afzonderlijke en sterk ontwikkelde, wetenschappelijke aandachtsgebieden: psychologie, sociologie en organisatietheorie.

Bronnen om je invloed te vergroten

De eerste twee dimensies, persoonlijke motivatie en persoonlijke bekwaamheid, verwijzen naar invloedsbronnen binnen het individu (motieven en bekwaamheden) die bepalend zijn voor zijn gedragskeuzen.

De volgende twee, sociale motivatie en sociale bekwaamheid, hebben betrekking op de manier waarop anderen de keuzen van het individu beïnvloeden.

De laatste twee dimensies, structurele motivatie en structurele bekwaamheid, omvatten de rol van niet-menselijke factoren, zoals beloningssystemen, omgeving en technologie.

Meer achtergrondinformatie over de 6 bronnen van invloed lees je in onze uitgebreide whitepaper 10x zoveel invloed.

De 6 Bronnen van Invloed

ERVARINGEN

9.2

Is de gemiddelde beoordeling die wij van onze klanten krijgen

BEKIJK ALLE ERVARINGEN

KLANTEN AAN HET WOORD

Abbott Laboratories
Abbott Laboratories - Arnoud de Jonge, Director of Operational Excellence and Business Operations

Hoe laat je teams beter samen werken? Binnen Abbott Nutrition zijn we de afgelopen jaren intensief aan de slag gegaan met “Beïnvloeden van Gedrag”. Wij hebben interne trainers opgeleid en trainingen verzorgd van Spanje tot Singapore, van India tot Chicago. Verschillende bedrijfsculturen hebben het voordeel ondervonden van deze impactvolle training om verandering in gedrag te creëren. De interactieve trainingsmethode blijkt goed aan te slaan en heeft bijgedragen tot het winnen van de prestigieuze 'Shingo' prijs in vier Abbott fabrieken, een prijs die vooral gericht is op “het beste uit je mensen te halen”.

SBM Offshore
SBM Offshore - Jetske van de Schaaf, Global HR business partner Governance and Strategy

Als project engineerings organisatie beseffen we dat ‘technische breins’ vaak wat minder sterk zijn in het voeren van gesprekken over lastige onderwerpen. Het resultaat dat we zien na 2 jaar intensief trainen in Crucial Conversations is dat het bewustzijn van onze managers en professionals verbetert en dat betrokkenheid en uitzonderlijke teamprestaties niet ontstaan door directief leiderschap en zwijgen over dat wat echt belangrijk is, maar door de dialoog aan te gaan, elkaar echt te begrijpen en vervolgens oplossingen te zoeken om het resultaat nog beter te maken.

WIJ WERKEN ONDER ANDERE SAMEN MET

AkzoNobel
Nike
Philips
ZGT
SBM Offshore
Gemeente Meierijstad - CC

KENNISMAKEN MET BEÏNVLOEDEN VAN GEDRAG

BROCHURE DOWNLOADEN

Maak kennis met de krachtige vaardigheden van de training en ontvang daarnaast nog meer interessante achtergrondinformatie.

DOWNLOAD
ONTDEK DE 6 BRONNEN VAN INVLOED

Ontdek de 6 bronnen van invloed en hoe jij je invloed tot wel 10x kunt vergroten in deze whitepaper (long-read).

DOWNLOAD
BESTEL HET BOEK

Lees de wereldwijde bestseller, raak overtuigd en ga aan de slag om jouw invloed te vergroten.

BESTELLEN
OPEN TRAINING

Leer de 6 bronnen van invloed te beheersen in een van onze open trainingen. Bekijk de actuele data en locaties op de kalender.

DATA & LOCATIES
INCOMPANY TRAINING

Train een team van leidinggevenden in de vaardigheden om snelle en duurzame gedragsverandering te realiseren.

INFO AANVRAGEN
INTERNE TRAINERS OPLEIDEN

Interne trainers leiden collega’s op in de krachtige vaardigheden van de training en begeleiden ze bij de implementatie.

LEES MEER

Kennismaken met onze unieke visie op leiderschapsontwikkeling?

Onze trainingen zijn gebaseerd op tientallen jaren sociaal-wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectief. De training Beïnvloeden van Gedrag laat leidinggevenden en medewerkers duurzaam veranderingen doorvoeren. Gecombineerd met onze andere concepten en uitgebreide expertise hebben wij alles in huis om leiderschapstrajecten van A tot Z vorm te geven. Ga eens vrijblijvend het gesprek met ons aan om kennis te maken met elkaar.

LATEN WE KENNISMAKEN
Pijl VitalTalent blauw