VitalTalent pijl | Verandermanagement

Training assertiviteit

In een standaard training assertiviteit gaat het vooral om het durven opkomen voor jezelf. Natuurlijk is dat belangrijk. Daarnaast is het van belang om je te realiseren dat het ook valkuilen met zich meebrengt. Wanneer iemand de motivatie heeft gevonden om eindelijk eens te zeggen waar het op staat komt dit vaak erg verrassend over op mensen die dat niet van deze persoon zijn gewend. In veel situaties komt het ook geforceerd over. Wanneer de andere persoon dan een discussie begint, of vragen gaat stellen waarom je dit opeens zo zegt, kan het zijn dat men onmiddellijk weer terug valt in de ‘zwijgmodus’. Een training assertiviteit, waarbij het alleen gaat om opkomen voor jezelf geeft doorgaans bedenkelijke resultaten. De oplossing is om vanuit een bredere communicatievisie te denken, vanuit de juiste inzichten vaardigheden te leren, hoe je nagenoeg alles met nagenoeg iedereen bespreekbaar kunt maken. Het gaat er vooral om dat je in staat bent om je in lastige situaties te kunnen uitspreken, op een manier waarbij een open dialoog ontstaat en de relatie niet onder druk komt te staan. In plaats van een training assertiviteit adviseren wij de tweedaagse training Crucial Conversations, voor meesterschap in dialoog.

TRAINING CRUCIAL CONVERSATIONS Arrow iconDOWNLOAD BROCHURE Arrow icon

Van een training assertiviteit
naar Crucial Conversations

Opkomen voor jezelf staat vooral onder spanning, wanneer je de emoties voelt oplopen. Dit gebeurt in situaties waarbij er veel op het spel staat en de meningen uiteenlopen. In deze specifieke situaties spreken we van een crucial conversation, of cruciaal gesprek. De tweedaagse training Crucial Conversations, voor meesterschap in dialoog heeft meer diepgang dan een standaard training assertiviteit. Dit zorgt voor een betere, structurele oplossing om voor jezelf op te kunnen komen, waarbij je als gelijkwaardige gesprekspartner in een open dialoog de situatie bespreekt en wederzijdse ideeën deelt. Om dit te bereiken leer je een praktisch model toepassen, met 9 vaardigheden. Een aantal is gericht op jezelf, zoals loskomen, bedenken wat je echt wilt bereiken, emoties beheersen, vooroordelen wegnemen en verhalen scheiden van feiten. De andere vaardigheden zijn gericht op jouw interactie met de ander, zoals het brengen van jouw verhaal en het creëren van een veilige gespreksomgeving (psychologische veiligheid). Ook zaken als respect en vertrouwen komen hier aan bod. Crucial Conversations is een krachtig concept dat verder gaat dan een training assertiviteit.

Ontdek Crucial Conversations in 3 min.

ONZE COMMUNICATIECURSUSSEN

Crucial Conversations® voor meesterschap in dialoog

Effectieve communicatie- vaardigheden voor uitdagende gesprekken, waar de belangen groot zijn, emoties intens en meningen uiteenlopen.

Arrow icon2 dagen
Arrow icon€995,-
Arrow icon Gemiddelde ervaring : 8.8
Crucial Conversations® voor aanspreken op verantwoordelijkheid

Opbouwende gesprekstactieken om met medewerkers tegenvallende prestaties te bespreken, met het oog op positieve gedragsverandering en betere resultaten.

Arrow icon2 dagen
Arrow icon€995,-
Arrow icon Gemiddelde ervaring : 8.8

WAT JE VAN ONS KUNT VERWACHTEN

Icon State-of-the-art
TRAININGEN VAN WERELDKLASSE

Je volgt een cursus communicatie die tot de absolute wereldtop behoort. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen in getraind.

Wetenschappelijk onderbouwd | icon
WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD

Leer communicatievaardigheden die voortkomen vanuit de psychologie en tientallen jaren sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

Ultramodern leerdesign | icon
ULTRAMODERN LEERDESIGN

Focus tijdens de training op het écht leren beheersen van vaardigheden. Wij maken dit eenvoudig met de nieuwste technieken en tools.

Train wereldwijd | icon
WERELDWIJD TRAINEN

Vanuit ons wereldwijde netwerk kunnen wij overal ter wereld dezelfde kwaliteit trainingen leveren en in vele verschillende talen.

Learning and Development Partner | icon
PARTNER IN LEARNING & DEVELOPMENT

Als partner in leren en ontwikkelen zorgen wij ervoor dat vaardigheden diep de organisatie in gaan en daar ook blijven.

Life-Science | icon
LIFE-SCIENCE

De vaardigheden uit onze communicatiecursussen zijn breed inzetbaar op werk en in privé. Wij spreken daarom over life-science vaardigheden.

8.9

Is de gemiddelde beoordeling die wij van onze klanten krijgen

BEKIJK ALLE ERVARINGEN Arrow icon
Nalco Water
Inframark
Hilti
Sebela
Citrix
Inframark

Klaar voor Crucial Conversations?

De tweedaagse training Crucial Conversations, voor meesterschap in dialoog kun je individueel volgen in ons open programma, zowel klassikaal op locatie als online. Er zijn veel organisaties die deze training inzetten voor een specifiek team, of zelfs voor de hele organisatie. Het creëert namelijk een cultuur van open dialoog, waarin de samenwerking sterk wordt bevordert en de resultaten zichtbaar verbeteren. Er zijn zelfs mogelijkheden om eigen gecertificeerde Crucial Conversations trainers op te leiden binnen je organisatie. Download gerust de brochure, bezoek een sneak preview, of stuur ons een berichtje om vrijblijvend kennis te maken. “BROCHURE DOWNLOADEN Arrow iconLATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon

Pijl VitalTalent blauw