VitalTalent pijl | Verandermanagement

Gesprekstechnieken

Je kent het wel, een belangrijk gesprek gaat niet zoals je vooraf had gehoopt. Het gesprek gaat helemaal mis, omdat je dichtklapt of juist dingen zegt waar jij later spijt van hebt. Achteraf gezien had je het gesprek compleet anders gevoerd. Helaas is het daarvoor te laat. Het blijft moeilijk, zelfs wanneer je al diverse communicatietrainingen hebt gehad en jouw gesprekstechnieken en gespreksvaardigheden prima op orde zijn. Hoe komt dat toch?

Waarom werken jouw gesprekstechnieken op spannende momenten niet meer?
Wanneer een gesprek spannend wordt, gebeurt er iets met ons. Ons reptiele brein neemt de besturing over. Door de spanningen die tijdens het gesprek oplopen, voel je emoties opkomen en reageert jouw lichaam door in de vlucht- of vechtmodus te schieten. Dit is een natuurlijke reactie, waarbij de zuurstof uit de hersenen gaat en adrenaline wordt aangemaakt. Daardoor zijn we vaak niet op ons best wanneer de communicatie cruciaal wordt en komen de geleerde gesprekstechnieken niet meer tot uiting.

TRAINING CRUCIAL CONVERSATIONS Arrow iconDOWNLOAD BROCHURE Arrow icon

Ultieme gesprekstechnieken:
het belang van een crucial conversation

Een cruciaal gesprek of crucial conversation kenmerkt zich door drie elementen. Er staat veel op het spel, de meningen lopen uiteen en de emoties lopen (hoog) op.

Alleen wanneer alle elementen aanwezig zijn spreken we van een crucial conversation. De meerderheid van de gesprekken valt niet onder crucial conversations, omdat er slechts één of twee elementen van toepassing zijn. Je kunt deze prima voeren met de bij jou welbekende gesprekstechnieken en gespreksvaardigheden. Echter kan een gesprek plotseling omslaan in een crucial conversation. Of, zijn er crucial conversations die je eigenlijk zou moeten voeren, maar die je uitstelt of vermijdt?

Crucial conversations zijn vaak bepalende gesprekken voor jouw toekomst of zelfs die van de organisatie. Ze kunnen doorslaggevend zijn voor je carrière, de relatie met je werkgever, het slagen van een project, de klantrelatie en nog veel meer. Wanneer je de geplande resultaten niet haalt, liggen daar vaak één of meerdere slecht of zelfs niet gevoerde crucial conversations aan ten grondslag.

Crucial Conversations in 3 min.

COMMUNICATIE & GESPREKSTECHNIEKEN

Crucial Conversations® voor meesterschap in dialoog

Effectieve communicatie- vaardigheden voor uitdagende gesprekken, waar de belangen groot zijn, emoties intens en meningen uiteenlopen.

Arrow icon2 dagen
Arrow icon€995,-
Arrow icon Gemiddelde ervaring : 8.8
Crucial Conversations® voor aanspreken op verantwoordelijkheid

Opbouwende gesprekstactieken om met medewerkers tegenvallende prestaties te bespreken, met het oog op positieve gedragsverandering en betere resultaten.

Arrow icon2 dagen
Arrow icon€995,-
Arrow icon Gemiddelde ervaring : 8.8

ONZE UNIEKE EIGENSCHAPPEN

Icon State-of-the-art
TRAININGEN VAN WERELDKLASSE

Wij bieden trainingen van internationale award-winnende trainingsinstituten aan, die ze continu doorontwikkelen aan de hand van de nieuwe inzichten.

Wetenschappelijk onderbouwd | icon
WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD

De vaardigheden uit de trainingen zijn gebaseerd op tientallen jaren sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Je ontwikkelt écht effectieve vaardigheden.

Ultramodern leerdesign | icon
ULTRAMODERN LEERDESIGN

Leren moet makkelijk zijn. Ons ultramoderne leerdesign focust op het leren beheersen van nieuwe vaardigheden, met veel digitale en interactieve tools.

Train wereldwijd | icon
WERELDWIJD TRAINEN

Als internationaal trainingsbureau kunnen wij over de hele wereld trainen, in diverse talen en zelfs met lokale trainers die de cultuur kennen.

Learning and Development Partner | icon
PARTNER IN LEARNING & DEVELOPMENT

Over de gehele wereld kunnen wij trainingen aanbieden van hetzelfde hoge niveau, vaak met lokale trainers en in de eigen taal.

Life-Science | icon
LIFE-SCIENCE

Wij bieden vaardigheden waar mensen hun hele leven profijt van hebben, ook buiten het werk, Wij noemen het daarom life-science.

8.9

Is de gemiddelde beoordeling die wij van onze klanten krijgen

BEKIJK ALLE ERVARINGEN Arrow icon
Nalco Water
Inframark
Hilti
Sebela
Citrix
Inframark

Crucial Conversations – méér dan een training gesprekstechnieken

Je zult begrijpen dat onze training Crucial Conversations verder gaat dan slechts de basis van goede gesprekstechnieken. Meer dan 30 jaar sociaal wetenschappelijk onderzoek ligt ten grondslag aan het concept Crucial Conversations; een model bestaande uit 8 krachtige gespreksvaardigheden.
De training gaat verder dan vertrouwen en respecteren. Crucial Conversations is vooral heel praktisch, hoe kom je tot vertrouwen en respect? Je leert jouw cruciale momenten en gedragingen herkennen en beheersen. Je leert hoe je de ander goed interpreteert, waarbij je feiten van emoties leert scheiden. Hoeveel onzinnige aannames bedenken mensen over de ander, terwijl deze nergens op zijn gebaseerd? Je leert om een veilige gespreksomgeving te creëren, waarbij je de ander uitnodigt om ook open te zijn. Je leert om jouw oprechte intenties te tonen en samen op zoek te gaan naar gemeenschappelijk belangen. Ondanks de gevoelige situatie blijf je in dialoog en kom je samen tot gedeelde inzichten.


Van crucial conversation tot een sterkere relatie

Het resultaat van een goed gevoerde crucial conversation is vaak verbluffend. Er ontstaan nieuwe inzichten en ideeën die boven het oorspronkelijke probleem uitstijgen. Vooraf zit de angst vaak in het beschadigen van de relatie. Het tegenovergestelde gebeurt; je houdt juist een veel sterkere relatie over, omdat de ander voelt dat met jou een goed gesprek te voeren is. Zelfs wanneer het belang groot is en de spanningen oplopen.
Ben je geïnteresseerd om meer te doen met het trainingsconcept Crucial Conversations? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop of vraag het gratis informatiepakket aan.

LATEN WE KENNISMAKEN Arrow iconDOWNLOAD BROCHURE Arrow icon
Pijl VitalTalent blauw