Epic Agility verstevigt marktpositie met overname VitalTalent

Trainingsbedrijf VitalTalent, internationaal trainingsbureau voor Leadership & teamwork, is per 20 oktober 2023 overgenomen door Epic Agility, een toonaangevende speler in Agile en Scrum trainingen, coaching en advies. Met deze strategische zet slaan de bedrijven de handen ineen om de werkende wereld elke dag een beetje beter te maken. “Zo maken we nog meer impact bij professionals, teams en organisaties,” aldus Jeroen Molenaar, eigenaar van Epic Agility en nu ook VitalTalent.

Gelijkgestemd in missie

De match is duidelijk voelbaar tussen beide bedrijven. Molenaar: “Epic Agility en VitalTalent delen een gelijkgestemde missie over continue verbetering en groei. Met deze overname bieden we de klanten van Epic Agility én VitalTalent een nog completer trainingsaanbod. De markt wil namelijk meer dan alleen gecertificeerde Agile en Scrum trainingen. Communicatie, performance en leiderschap zijn minstens net zo belangrijk als de kennis van Agile methodes.”

Auteur: Jeroen Molenaar

Jeroen Molenaar

Directeur & Eigenaar

  • Arrow iconIk heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!

Voormalige eigenaren van VitalTalent, Willeke Kremer en Sander van Eijnsbergen, voegen zich bij het enthousiasme van Molenaar. Kremer vertelt: “Dit nieuwe hoofdstuk met Epic Agility biedt een geweldige kans om samen op te trekken, van elkaar te leren – ook als trainers – en een grotere impact te maken op de markt en onze trainingsdeelnemers. Samen zetten we iets unieks neer.”

Van twee bedrijven naar één cultuur

Met de overname leggen Kremer en Van Eijnsbergen hun functie als eigenaar en aandeelhouder neer. Kremer blijft echter actief als Master Trainer en neemt de trainingen van VitalTalent voor haar rekening, maar dan nu onder de vlag van Epic Agility. Daarnaast verwelkomt Epic Agility 6 nieuwe collega’s en bestaat het team nu uit 33 medewerkers.

Voorlopig zetten beide bedrijven hun dagelijkse gang van zaken door zoals ze gewend zijn. Zo gaan de reeds geplande trainingen van VitalTalent gewoon door en blijven zowel de locaties in Amsterdam als Nieuwveen open. Molenaar: “Nu het officiële gedeelte van de overname geregeld is, nemen we de tijd om de operationele kanten van Epic Agility en VitalTalent beter te leren kennen. Waarom doe je dingen zoals je ze doet? Wat kunnen we van de ander leren? Hoe versterken we elkaar hierin? Of, zoals we bij Epic Agility altijd zeggen: hoe maken we het Epic? Dat is de reis die we samen moeten gaan maken. Ik kijk daar erg naar uit.”

Elke dag een beetje beter

Met een trackrecord van impact gemaakt op ruim 5000 Agile professionals, levert Epic Agility gecertificeerde Agile en Scrum trainingen, workshops, coaching en transformatie-advies. VitalTalent is een succesvol internationaal trainingsbedrijf met expertise in communicatie, performance en leiderschap. Onder hun klanten bevinden zich organisaties als bedrijven als Damen Shipyards, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Rabobank en Just eat takeway.

Wil je meer weten over het trainingsaanbod van Epic Agility en VitalTalent? Bezoek dan de websites epicagility.nl en vital-talent.nl.

GERELATEERDE RESOURCES

Doorgroeien naar high-performance?

Wil jij jezelf, je team of organisatie optimaal laten presteren? Wij hebben al veel organisaties mogen helpen om hun uitdagingen op het gebied van leiderschap, teamwork en productiviteit succesvol aan te gaan. Ontdek onze unieke concepten en effectieve aanpak. Stuur ons gerust een bericht om vrijblijvend kennis te maken. Wij zijn benieuwd welke uitdagingen jij aan wilt gaan.

LATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon
Pijl VitalTalent blauw