VitalTalent pijl | Verandermanagement

Cursus Leidinggeven

Bijna iedere leidinggevende is eerst medewerker geweest en doorgegroeid naar een leidinggevende positie vanwege goed vakmanschap en een uitstekende werkmentaliteit. Dit betekent niet dat je dan meteen een goede leidinggevende bent. Leidinggeven is een vak. Er is een transformatie nodig van medewerker naar manager, waarbij nieuwe vaardigheden nodig zijn, zoals communiceren, motiveren, inspireren, delegeren, respecteren, stimuleren, maar ook organiseren en controleren. Een goede definitie van leiderschap is het positief beïnvloeden van anderen. De ééndaagse training Situational Leadership® is een cursus leidinggeven die hier de ideale basis voor vormt.

DIRECT NAAR CURSUSSEN Arrow iconINCOMPANY VRAAG Arrow icon

Situational Leadership®:
de best denkbare cursus leidinggeven

De ééndaagse training Situational Leadership® is een zeer praktische cursus leidinggeven met vaardigheden die de leidinggevende meteen kan toepassen. Deze cursus leidinggeven is vertaald uit het Engels en gebaseerd op het werk van de beroemde Dr. Paul Hersey. Het model Situational Leadership® is het meest toegepaste leiderschapsmodel ter wereld. De kracht van het model zit erin dat men per medewerker per taak een analyse maakt van het Performance Readiness® niveau. Met andere woorden: “In hoeverre is de medewerker al in staat deze taak zelfstandig uit te voeren?”. Daarnaast wordt ook gekeken naar commitment, motivatie en zelfvertrouwen. Op basis van deze analyse wordt één van de vier leiderschapsstijlen toegepast: Instrueren, Uitleggen, Ondersteunen of Delegeren. Op deze manier krijgt de medewerker precies datgene waar behoefte aan is. Leiderschap wordt daardoor als constructief en inspirerend ervaren. Medewerkers zullen zich hierdoor snel ontwikkelen.

Training Situational Leadership®

CURSUSSEN LEIDINGGEVEN

Situationeel Leiderschap

Effectieve leiderschapsstijlen die passen bij de situatie en de behoeften van medewerkers, om zo de teamprestaties te verbeteren en een motiverende werkomgeving te creëren.

Arrow icon1 dag
Arrow icon€625,-
Arrow icon Gemiddelde ervaring : 8

WAT MAAKT ONS UNIEK?

Icon State-of-the-art
TRAININGEN VAN WERELDKLASSE

Effectief leidinggeven doe je met ’s werelds krachtigste vaardigheden op het gebied van leiderschap. Wereldwijd zijn er al miljoenen leidinggevenden getraind in deze vaardigheden.

Wetenschappelijk onderbouwd | icon
WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD

Ontwikkel vaardigheden die gebaseerd zijn op tientallen jaren onderzoek en continu worden gemonitord en verbeterd. Pas vaardigheden toe die wetenschappelijk onderbouwd zijn en bewezen effectief.

Ultramodern leerdesign | icon
ULTRAMODERN LEERDESIGN

Het leren beheersen van nieuwe vaardigheden staat centraal in het leerdesign, met vele tools om je te helpen oefenen en implementeren. Daarnaast kies je zelf ook je manier van trainen: klassikaal, Live Online of on-demand.

Train wereldwijd | icon
WERELDWIJD TRAINEN

Wij kunnen overal ter wereld dezelfde kwaliteit training verzorgen. Dit doen wij met lokale, professionele trainers die de taal spreken en de cultuur van het land kennen.

Learning and Development Partner | icon
PARTNER IN LEARNING & DEVELOPMENT

Wij zetten een stap meer dan anderen. Zoals een echte partner betaamd stellen we alles in het werk om leerdoelen te behalen.

Life-Science | icon
LIFE-SCIENCE

Leer vaardigheden die gebaseerd zijn op psychologie, waardoor ze overal toepasbaar zijn waar er met mensen wordt samengewerkt. Het zijn levensvaardigheden toepasbaar in werk en privé.

8.9

Is de gemiddelde beoordeling die wij van onze klanten krijgen

BEKIJK ALLE ERVARINGEN Arrow icon
Nalco Water
Inframark
Hilti
Sebela
Citrix
Inframark

Een cursus leidinggeven die het verschil maakt in teams en organisaties

Wanneer alle leidinggevende werken vanuit het model Situational Leadership® ontstaat er een stimulerende en prettige leiderschapscultuur. Men spreekt dezelfde taal met zowel aandacht voor de relatie als de prestatie. De ééndaagse training Situational Leadership® vormt de basis voor iedere leidinggevende en is eigenlijk en “must” om leiding te kunnen geven. Deze cursus leidinggeven kan uitstekend worden gecombineerd met reeds bestaande trainingen in de organisatie. Ook kan deze cursus leidinggeven verder worden uitgebreid met trainingen zoals, Crucial Conversations en Insights Discovery (DISC) voor leidinggevenden, zodat er een compleet management development programma ontstaat, afgestemd op jouw organisatie.

BROCHURE DOWNLOADEN Arrow iconLATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon
Pijl VitalTalent blauw