Vaardigheden voor gesprekken
die er echt toe doen

Binnen de gezondheidszorg en in het bijzonder bij ziekenhuizen is communicatie letterlijk van levensbelang. Veel mensen werken samen, zoals baliemedewerkers, verpleegkundigen en artsen om te zorgen dat uiteindelijk de patiënt weer gezond wordt.

Veel communicatie in de zorg is van groot belang. Vaak staat er behoorlijk wat op het spel, soms zelfs mensenlevens. Uit onderzoek blijkt dat kwaliteit van de zorg en patiëntveiligheid niet alleen afhankelijk is van de inhoudelijk kwaliteit van artsen en behandelmethodes, maar vooral ook van de manier waarop teams met elkaar communiceren. Uit onderzoek dat wij verricht hebben, blijkt dat de communicatie in de zorg vaak niet functioneert zoals het zou moeten en dan drukken wij ons nog voorzichtig uit. Veel medische fouten zijn te herleiden op fouten in de communicatie.

Whitepaper Gezondheidszorg Praten is Gezond

Whitepaper: Gezondheidszorg, praten is gezond
De zeven cruciale gesprekken voor beroepskrachten in de gezondheidszorg

DOWNLOAD WHITEPAPER

Wat leert u tijdens de training?

Communiceren onder stress

de juiste communicatie als de druk toeneemt

Communicatie wordt moeilijker als de druk toeneemt. Toch is het mogelijk om vaardigheden te trainen die in dat soort situaties helpen om effectief en constructief te blijven communiceren, zonder dat de ander zich aangevallen voelt.

Meningsverschillen oplossen

Om tot de beste oplossing te komen

Meningsverschillen over beladen onderwerpen zijn een bron voor ineffectief gedrag. In de training leert u om meningsverschillen op te lossen en constructief te werken naar de best mogelijke oplossing, zonder dat hierbij de emoties hoog oplopen.

Open dialoog voeren

Met acceptatie en vertrouwen

Communicatie is in de zorg van dusdanig groot belang, dat dit zelfs mensenlevens kan redden. Wanneer iedereen binnen de organisatie zich durft uit te spreken, zullen het aantal fouten verminderen en het teamwork verbeteren.

Communicatietraining zorg

De training Crucial Conversations is uitermate geschikt als communicatietraining voor de zorg, gezien het grote belang van open dialoog en de vaak hoge werkdruk. De training wordt inmiddels in diverse ziekenhuizen en andere zorginstellingen met succes ingezet. Binnen deze groep vallen onder andere ZGT, Reinier de Graaf Groep, Genzyme en SVRZ.

De communicatie binnen de zorginstelling verbeteren?

De communicatie in de zorg kan vrijwel altijd beter. Wij willen graag weten wat er binnen uw organisatie verbeterd kan worden in de communicatie, zodat wij gericht kunnen vertellen hoe de vaardigheden en inzichten van de training hierop aansluiten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze training Crucial Conversations en waarom deze zo perfect aansluit op de behoeften in de zorgsector.

Meer informatie vindt u ook op de volgende pagina’s:

standaard-achtergrond-vitaltalent

Trainingsmethoden

open-training

Open training

Onze open trainingen zijn de ideale manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de krachtige Crucial Conversations training. Deze open trainingen vinden meerdere keren per jaar plaats, waarvoor u zich vrij kunt inschrijven via de cursuskalender.

DATA & LOCATIES
  • laagdrempelige kennismaking met een high-impact training, die zich perfect leent voor zorginstellingen
  • een open training is het best geschikt voor individuele deelnemers en kleine groepen
  • de kennis en vaardigheden worden u door een toptrainer uit de praktijk geleerd
incompany-training

Incompany training

Voor grotere groepen, tot 24 deelnemers per sessie, is een incompany training een effectieve trainingsmethode om de inzichten en vaardigheden te leren. De investering per medewerker is lager en de training is effectiever, omdat deze kan worden toegespitst op de leerbehoefte van de organisatie.

KOM MET ONS IN GESPREK
  • de training sluit perfect aan bij de leerbehoefte van uw organisatie
  • hoge mate van impact op de cultuur binnen de zorginstelling
  • effectieve methode om blijvende verandering te bewerkstelligen
in-house-trainer

In-house trainer

De train-de-trainer methode zorgt ervoor dat de inzichten en vaardigheden die geleerd worden tijdens de training krachtig van binnenuit de organisatie komen. De in-house trainers zullen voorbeelden zijn voor de rest van de organisatie.

LEES HIER MEER OVER
  • in-house trainers fungeren als voorbeeld en coach voor de gehele organisatie
  • meest sterke impact op het creëren van een effectieve cultuur binnen de organisatie
  • dé methode om op een effectieve wijze blijvende verandering te realiseren

Van Crucial Conversation tot een sterkere relatie

Wanneer een belangrijk gesprek goed wordt gevoerd, is het resultaat vaak verrassend. Zo is de oplossing vaak sterker dan de betrokken partijen vooraf hadden kunnen bedenken. De reden dat mensen angstig een belangrijk gesprek ingaan, is dat zij bang zijn de relatie te beschadigen. Bij een goed gevoerde crucial conversation is het resultaat juist het tegenovergestelde; de relatie wordt flink versterkt. De ander zal merken dat u het gemeenschappelijk belang voorop stelt, ook wanneer de spanningen oplopen en de meningen tegengesteld zijn.

Wilt u meer weten over de training? Bekijk dan de pagina van Crucial Conversations. Bent u benieuwd wat de training voor u en uw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om dit te bespreken. Wij staan u graag te woord!

standaard-achtergrond-vitaltalent

KENNISMAKEN MET DÉ COMMUNICATIETRAINING VOOR DE ZORG

informatiepakket-vitaltalent-pictogram

INFORMATIEPAKKET

Het informatiepakket laat u kennismaken met onze trainingsconcepten én organisatie. U krijgt waardevolle informatie omtrent het verbeteren van de communicatie in de zorg.

VRAAG VRIJBLIJVEND AAN
contact-consultant-vitaltalent-pictogram

GESPREK MET CONSULTANT

Onze Learning & Development Consultant hebben veel ervaring met de toepassing van Crucial Conversations om de communicatie van een zorginstelling te verbeteren.

VRAAG EEN GESPREK AAN
executive-briefing-vitaltalent-pictogram

LIVE TRAINING PREVIEW

In twee uur maakt u tijdens een Live Training Preview op een toegankelijke manier kennis met de inhoud van de training Crucial Conversations.

MEER INFORMATIE
open-training-vitaltalent-pictogram

OPEN TRAINING

Direct aan de slag met de bijzondere vaardigheden van de training? Schrijf u dan in voor één van onze open trainingen bij u in de buurt!

BEKIJK DATA & LOCATIES
boek-bestellen-vitaltalent-pictogram

BESTEL HET BOEK

De New York Times bestseller Crucial Conversations is wereldwijd méér dan drie miljoen keer verkocht! Maak via het boek kennis met Crucial Conversations!

BESTEL HET BOEK
webinar-vitaltalent-pictogram

VOLG EEN WEBINAR

Live webinars zijn de meest toegankelijke methode om de inhoud van de training te proeven en kennis te maken met Master Trainer Willeke Kremer!

MEER INFORMATIE