Zet je trainersvaardigheden ook buiten het leslokaal in

De afgelopen drie jaar is de wereld van leren en ontwikkelen op zijn kop gezet. Onze ‘normale’ manieren om anderen te helpen cruciale vaardigheden te leren, zijn stopgezet, veranderd of helemaal verdwenen.

Binnen onze VitalTalent-community hebben we gecertificeerde trainers die na jaren van persoonlijke begeleiding angstvallig overgingen op online trainen, en we hebben mensen die alleen het online trainen kennen en zich zorgen maken over het faciliteren met echte, levende, driedimensionale mensen. Een normaal wordt uitgewisseld met een ander normaal – alleen om te worden vervangen door het volgende normaal.

Hoewel het gemakkelijk is om verstrikt te raken in het focussen op het geven van trainingen, zijn er andere manieren waarop jouw certificering waarde kan creëren binnen jouw bedrijf, organisatie en collega’s. Hier zijn drie manieren waarop we gecertificeerde trainers hun waarde buiten het leslokaal hebben zien bewijzen.

Auteur: Joe Smith

Joe Smith

Solutions Implementation Consultant & Master Trainer @Crucial Learning

1. De adviseur voor interne cruciale vaardigheden
Op zoek naar een manier om strategische doelen en initiatieven te koppelen aan jouw Vital-Talent trainingen? Luister naar de gesprekken die plaatsvinden wanneer je samenwerkt met een bedrijfsleider of HR-business partner. Bijvoorbeeld:

“Hoe kunnen we onze cultuur verbeteren, zodat mensen bereid zijn hun mening te geven en niet overkomen alsof ze klagen?” Gebruik de Maak het veilig-vaardigheden van Crucial Conversations voor meesterschap in dialoog.

“Leiders zijn ‘te aardig’ en voeren geen belangrijke verantwoordingsgesprekken om resultaten te behalen EN relaties te versterken.” Gebruik de vaardigheden Start vanuit je hart uit Crucial Conversations voor aanspreken op verantwoordelijkheid.

“Oef, die groep zal niet blij zijn of deze verandering ondersteunen. Wat kunnen we doen om hen te helpen de waarde te zien en dit te ondersteunen?” Gebruik de Diagnose-vaardigheden van Beïnvloeden van gedrag.

Probeer anderen te helpen zien hoe jouw cruciale vaardigheden – en de bijbehorende training – kunnen helpen bij toekomstige situaties en kansen.

2. De coach voor cruciale vaardigheden
Jouw trainingsaanbod is de afgelopen twee jaar misschien vertraagd, maar hoe zit het met degenen die al een training hebben gevolgd? Wie zijn jouw informele leiders en ambassadeurs uit het verleden?

Neem contact met hen op en kijk hoe je hen kunt helpen de vaardigheden toe te passen voor betere resultaten (of weer op het goede spoor te komen) – en promoot vervolgens hun succesverhaal! Je helpt een deelnemer resultaten te behalen, deelt bewijs dat de vaardigheden werken en je helpt de trainingen promoten. Win, win, win!

Vraag deelnemers aan de training om een korte enquête in te vullen ( Wat werkt? Wat werkt niet? Wat zou helpen? enz.). Laat iedereen die de enquête invult meedingen in het winnen van een gratis coachingsessie van een uur met jou. Jij krijgt gegevens en zij krijgen gerichte aandacht die hen zal helpen slagen.

3. De connector voor cruciale vaardigheden
Velen van jullie zijn facilitators en promotors van andere geweldige ontwikkelingsprogramma’s die verder gaan dan je Crucial Learning-certificering(en). Sommigen van jullie zijn L&D-managers die verantwoordelijk zijn voor de trainingen en resources die worden toegepast binnen jouw bedrijf.

Je hebt de unieke kans om de punten te verbinden tussen de cruciale vaardigheden die in onze trainingen worden geleerd en de doelen en ander trainingscurriculum dat binnen je organisatie wordt gebruikt.

Welke trainingen, in combinatie met Crucial Conversations voor aanspreken op verantwoordelijkheid, bouwen voort op en/of ondersteunen het gedrag dat deel uitmaakt van het programma van jouw opkomende leiders?

Als jij in jouw organisatie overgaat op een prestatiebeoordelingscyclus, welke Crucial Conversations-vaardigheden kun je dan delen met jouw deelnemers om zowel managers als werknemers te helpen productieve gesprekken te voeren?

Als gecertificeerde trainers vinden we het heerlijk om in de klas te zijn (persoonlijk of online) en anderen te helpen leren en doen. We vinden professionele en persoonlijke voldoening wanneer leerlingen die ‘eureka moment’ hebben. Jij kunt meer van die eureka momenten en gedragsimpact bevorderen door jouw bereik in de hele organisatie te vergroten. Je bent meer dan een trainer of facilitator. Omarm de rollen van adviseur, coach en verbinder, en je kunt nog meer waarde toevoegen aan jouw deelnemers en je organisatie.

BLOG

Toegepaste training

GERELATEERDE RESOURCES

Doorgroeien naar high-performance?

Wil jij jezelf, je team of organisatie optimaal laten presteren? Wij hebben al veel organisaties mogen helpen om hun uitdagingen op het gebied van leiderschap, teamwork en productiviteit succesvol aan te gaan. Ontdek onze unieke concepten en effectieve aanpak. Stuur ons gerust een bericht om vrijblijvend kennis te maken. Wij zijn benieuwd welke uitdagingen jij aan wilt gaan.

LATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon
Pijl VitalTalent blauw