Q&A – Op gespannen voet staan met je partner

VRAAG

Beste Emily,

Veel van wat er over cruciale vaardigheden wordt geleerd, lijkt te werken als beide mensen dezelfde denkwijze hebben ten aanzien van bepaalde principes in het leven. Maar als twee mensen het oneens zijn, hoe kan er dan een oplossing zijn? Mijn vrouw en ik zijn nog niet met pensioen, maar aangezien we hebben besproken hoe we ons pensioengeld moeten besteden, is mijn vrouw er helemaal voor om het binnenkort uit te geven. Ze heeft er geen zin in om het genieten van het geld uit te stellen. Ze is er ook van overtuigd dat ze niet de gemiddelde leeftijd zal halen (ze heeft geen echte gezondheidsproblemen waardoor ik zou concluderen dat ze deze niet gaat bereiken). Ik ben van mening dat ik niet wakker wil worden als ik vijfentachtig ben en erachter kom dat er niets meer is en dat ik moet werken. We kunnen dit niet op een rationele manier oplossen en de emotionele middelen eisen hun tol van onze relatie. Heb ik gelijk als ik zeg dat cruciale vaardigheden niet voor iedereen werken?

Met vriendelijke groet,

Jochem

Auteur: Emily Gregory

Emily-Gregory

VP Development and Delivery @ Crucial Learning

ANTWOORD

Beste Jochem,

“Als twee mensen het oneens zijn, hoe kan er dan een oplossing zijn?” Wat een krachtige, oprechte vraag. Terwijl ik het las, dacht ik aan alle emotie, hartzeer en zwaarte in die drie kleine woorden: hun tol eisen. Ik dacht aan de relaties die voor mij het belangrijkst zijn en de donkere tijden waarin ik op gespannen voet stond met degenen van wie ik hou. Ik voelde een kleine mate van de pijn die op deze momenten vaak wordt gemaskeerd door frustratie. Bedankt voor je oprechte uiting van twijfel. Hoeveel kunnen cruciale vaardigheden echt betekenen? Hoe ver kunnen ze ons echt brengen? In hoeverre hebben ze echt impact op onze relaties?

Mijn antwoord: zoveel als we ze zullen toestaan. Cruciale vaardigheden kunnen net zo veel doen, ons zo ver brengen en onze relaties genezen als we ze toestaan. Het zijn niet de vaardigheden die ons beperken. We beperken onszelf.
Ik wil niet impliceren dat cruciale vaardigheden het wondermiddel zijn voor alle onenigheid, wanhoop en vernietiging in onze wereld. Dat zijn ze niet. Maar ik weet wel dat veel vaker wel dan niet ons gebrek aan vaardigheid ons ervan weerhoudt om vastberadenheid en resultaten te bereiken, het is ons gebrek aan moed. Sta me toe een kort voorbeeld te geven en daarna kom ik terug op jouw specifieke situatie.

Enkele weken geleden deelde mijn vriend en mede-Master Trainer Justin Hale een prachtig voorbeeld van de kracht van cruciale vaardigheden in combinatie met een open hart. Een trainer in een van zijn lessen deelde zijn ervaring met cruciale vaardigheden. Meer dan tien jaar geleden had hij deelgenomen aan wat toen ‘Path of Dialogue’ heette. Daar had hij de tijdloze principes geleerd om met het hart te starten, veiligheid te creëren en zijn betekenis te delen. Hij had die vaardigheden in zijn eigen leven toegepast. En toch, ondanks vele successen met zijn cruciale vaardigheden, bleef hij vervreemd van zijn familie.

Hij was opgegroeid in een zeer conservatieve, christelijke traditie en zijn familie had hem niet geaccepteerd als de homoseksuele man die hij is. Jarenlang was hun contact gespannen, pijnlijk en minimaal geweest. De harten aan beide kanten van de relatie deden pijn. Deze kwestie raakte de kern van wie deze mensen dachten dat ze waren, wat ze het meest waardeerden en de principes waarop ze hun leven baseerden. Veel dieper dan dat wordt het niet.

Eindelijk brak het moment aan waarop hij, deze trainer van dialoog en cruciale vaardigheden, wist dat hij zijn relatie met zijn familie wilde herstellen. Dus met een open mind benaderde hij zijn broer, ondanks dat hij zeker wist dat het pijn ging doen. Zijn inspanningen resulteerden in een gesprek dat letterlijk uren in beslag nam. Denk erover na, een gesprek dat uren duurde. Een gesprek dat het hart van beide broers verscheurde. Een gesprek over pijn en verdriet. Dit is een cruciaal gesprek. Het werd niet opgelost met een eenvoudige formule om mijn route ver verkennen en die van de ander, hier en daar een contrasterende verklaring toe te voegen. Het duurde uren en uren omdat twee mannen niet wilden opgeven – het gesprek of elkaar.

En uiteindelijk vonden ze deze keer de weg terug naar elkaar. Ze vonden een manier om broederschap belangrijker te laten zijn dan de krachten die hen uit elkaar hielden. Ze vonden hun weg omdat ze konden praten, luisteren en elkaar begrepen.

Wat ik niet wil dat je in dit voorbeeld hoort, is dat je niet hard genoeg je best doet voor je vrouw of dat je je hart niet op de goede plaats hebt. Dat is helemaal niet mijn boodschap. Mijn boodschap is dat buitengewone dingen kunnen worden bereikt met cruciale vaardigheden. Het is niet zo dat het gebruik van cruciale vaardigheden altijd buitengewone dingen tot stand brengt.
Cruciale gesprekken zijn altijd gemakkelijker als er al een duidelijk en gemakkelijk gedefinieerd gemeenschappelijk doel is. Dus ja, het is natuurlijk gemakkelijker om cruciale gesprekken te voeren met gelijkgestemden. Maar als de vaardigheden alleen werken als twee mensen het al eens zijn of al een wederzijds doel delen, dan zouden ze deze man en zijn broer niet geholpen hebben.

Wat betekent dit voor jou en je vrouw? Het betekent dat er hoop is. Het betekent ook dat er nog hard gewerkt moet worden. Dit is de plek waar ik je zou aanraden te beginnen: je moet uit de inhoud stappen en de veiligheid herstellen door een wederzijds doel te creëren. Wat betekent het om uit de inhoud te stappen? Het betekent dat je moet stoppen met praten over het besteden van jouw pensioengeld. Echt, de manier om deze netelige kwestie van pensioengeld te bespreken, is door er niet meer over te praten. Niet voor altijd. Net zo lang als je nodig hebt om een gezamenlijk doel te vinden. Denk er zo over na: als praten over het besteden van pensioengeld tot defensief gedrag en gebrek aan veiligheid leidt, waarom zou doorgaan met praten over pensioengeld je helpen om de veiligheid weer op te bouwen?

Nu je niet meer over pensioengeld praat, wat doe je dan? Je verplicht je eerst tot het vinden van een gezamenlijk doel en je doet het hardop. Denk het niet alleen. Zeg het. En leg de lat hoog. “Ik wil een oplossing vinden die niet alleen voor ons beiden werkt. Ik wil een oplossing vinden die ons sterkt, opbouwt en ons helpt meer van elkaar te houden. Ik wil door dit gesprek een manier vinden die onze relatie sterker maakt dan toen we begonnen.”

Als je eenmaal hebt toegezegd om wederzijds doel te vinden, verbind je je ertoe haar doel te begrijpen. Dat klopt. Begin met luisteren – echt luisteren. Je krijgt de kans om je doel, gedachten, gevoelens en angsten te delen. En ik beloof dat als je je ertoe verbindt eerst haar perspectief te horen, je op nieuwe en diepgaande manieren veiligheid zult creëren. Soms, als een gezamenlijk doel het moeilijk te vinden is, is luisteren naar de andere persoon het beste gezamenlijk doel dat je kunt hebben. Wat betekent dat? Het betekent dat het doel van jouw vrouw in een gesprek is om gehoord te worden en om jou te laten luisteren en het te begrijpen. Dus als je doel in het gesprek is om haar te horen, te luisteren en haar te begrijpen (niet noodzakelijk eens, maar gewoon begrijpen en bevestigen), dan is dat een wederzijds doel. En dat is vaak alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Succes,
Emily

BLOG

Toegepaste training

GERELATEERDE RESOURCES

Doorgroeien naar high-performance?

Wil jij jezelf, je team of organisatie optimaal laten presteren? Wij hebben al veel organisaties mogen helpen om hun uitdagingen op het gebied van leiderschap, teamwork en productiviteit succesvol aan te gaan. Ontdek onze unieke concepten en effectieve aanpak. Stuur ons gerust een bericht om vrijblijvend kennis te maken. Wij zijn benieuwd welke uitdagingen jij aan wilt gaan.

LATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon
Pijl VitalTalent blauw