training-team-leadership-icon

Teamleiderschap voor high-performance teams

Kenmerken
Lengte van de training

Klassikaal: 1 dag of 2 dagdelen
Virtueel: 2 sessies van 3 uur

Tarief Nederlandstalig

Individueel: niet beschikbaar
Incompany: op aanvraag

Beschikbare talen
Bekijk deze training in het nlBekijk deze training in het deBekijk deze training in het uk
Bijzonderheden
 • Perfecte aanvulling op SLII®
 • Direct toepasbaar
 • Gericht op bereiken van high-performance
 • Wetenschappelijk onderbouwd

De visie van de training Teamleiderschap

Veel teams worden geconfronteerd met een gebrek aan een gezamenlijke richting, onduidelijke doelen en ineffectief leiderschap. Organisatie en teams zijn tot zoveel meer in staat. Elke teamleider moet de kans krijgen om vaardigheden te ontwikkelen om high-performance te bereiken, zoals weten hoe ze met conflicten moeten omgaan, duidelijkheid bieden en barrières doorbreken om het team vooruit te helpen. Gebaseerd op SLII®, het meest gebruikte leiderschapsmodel ter wereld, leert de Training Teamleiderschap van Blanchard leiders om de ontwikkeling van hun team te diagnosticeren en de juiste leiderschapsstijl toe te passen om te bouwen aan high-performance teams. Door managers deze leiderschapsvaardigheden aan te leren, kun je het vermogen van jouw teams verbeteren om projecten succesvol af te ronden, het bedrijf te laten groeien en zich aan te passen aan alles wat zich voordoet.

De impact van 'Wij'

Stel je een organisatie met teams voor dat efficiënt samenwerkt, oplossingen vindt voor complexe problemen en consistent superieure resultaten produceert in de hele organisatie. In dit geval spreken we duidelijk van de impact van “wij”. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat teamleden dezelfde doelen nastreven en gemakkelijk samenwerken. Om een cultuur van goed presterende teams te bereiken, moeten we onze leiders trainen hoe ze hun teams kunnen ontwikkelen om: de samenwerking te verbeteren, superieure resultaten te behalen, de innovatie te vergroten en constant high-performance te bereiken. De impact van "Wij" wordt ondersteund door een 5-stappen Team Performance Proces: Benchmark, Charter, Diagnose, Match en Houd in stand.

Voor wie is de training Teamleiderschap geschikt?

De training is geschikt voor iedere teamleider die streeft naar high-performance en die vanuit een helder procesmodel een teamdiagnose wil maken om van daaruit de meest effectieve managementstijl toe te passen. Het is aan te raden om eerst de SLII® training te volgen.

Hoe is de training opgebouwd?

De 1-daagse Training Teamleiderschap bevat inspirerende materialen, handige tools, video's en diverse oefeningen en activiteiten die deelnemers het volgende leren:

 • EEN TEAMPRESTATIE-MINDSET
  Teamleiders leren te denken en werken vanuit een reeks leidende principes die teams helpen om op hun best te presteren;
 • DIAGNOSE VAN TEAMBEHOEFTEN
  Teamleiders leren teamontwikkelingsfasen te identificeren waar alle teams doorheen gaan, diagnose van teambehoeften, en inzicht in wat goed presterende teams in elke fase doen;
 • EFFECTIEF LEIDERSCHAPSGEDRAG
  Leiderschapsgedrag dat hun teams het meest helpt; bijv. het structureren van een teamcharter, het benutten van conflicten, het bevorderen van teamverantwoordelijkheid, het aanmoedigen van het nemen van risico's.
Uitvoeringsmogelijkheden

Implementeer de training Teamleiderschap in jouw organisatie als een 1-daagse face-to-face workshop of als twee virtuele sessies van 3 uur. Onze virtuele methode is zeer interactief met hoogwaardige leereffecten. De workshop vormt het hart van de leerervaring met een uitgebreid voor- en natraject. De workshop is in-company te gebruiken voor alle managers en kan ook onderdeel worden van bestaande leiderschapsprogramma's. Het is aan te raden deze training Teamleiderschap te combineren met SLII®.

Welke impact heeft de training Teamleiderschap op jouw organisatie?

BETERE SAMENWERKING

Krachtige teams brengen complementaire vaardigheden, sterke punten en ervaring samen die de kwaliteiten van elk afzonderlijk lid overtreffen.

BEREIK GOEDE RESULTATEN

Effectieve teams staan in hun kracht en nemen verantwoordelijkheid. Ze voeren de strategie consequent uit, halen de doelen en leveren goede resultaten af.

TOENEMENDE INNOVATIE

Door samenwerking, delen teamleden hun ideeën, talent en standpunten om op een creatieve manier innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

BLIJVENDE HIGH-PERFORMANCE

Teamleden, die deel uitmaken van een hecht, succesvol team, zijn de ambassadeurs voor het verspreiden van de vaardigheden en voordelen van high-performance in uw organisatie.

Zij werken al succesvol met de training Teamleiderschap

Logo Aral
Logo MilltronicsUSA
Logo Butler

Ontdek de training Teamleiderschap

LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

Lees meer over onze unieke visie op het creëren van sterk leiderschap en ontdek mogelijkheden om jezelf of een team van leidinggevenden verder te ontwikkelen

LEES MEER Arrow icon
INCOMPANY TRAINING

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerk, wat neerkomt op een incompany training. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de verschillende mogelijkheden.

INFO AANVRAGEN Arrow icon
STEL EEN VRAAG

Heb je een vraag over de inhoud van deze training, het programma of onze organisatie? Stel gerust jouw vraag aan een van onze experts en we komen er z.s.m. op terug.

STEL JOUW VRAAG Arrow icon

Wil je ook je teamprestaties verbeteren?

In de afgelopen jaren hebben wij al met vele organisaties mogen samenwerken om hun leidinggevenden te ontwikkelen tot sterke leiders. Wil jij eens kennismaken met onze visie en unieke aanpak? Wij laten je graag kennismaken met onze award-winnende trainingsconcepten. Stuur ons gerust een bericht om eens vrijblijvend kennis te maken met elkaar!

LATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon