Door Master Trainer Willeke Kremer

Vaardigheden voor gesprekken
die er echt toe doen

Als het goed gaat op ons werk en in ons privéleven, dan gaat het meestal ook wel goed met de communicatie. We denken er eigenlijk niet over om een communicatietraining te volgen. Dit kan wel eens veranderen als er opeens iets wordt gezegd waarmee we het echt oneens zijn, of als de toon van een gesprek opeens aanvallend wordt.

We kennen het verschil tussen een ‘gewoon’ gesprek en een ‘belangrijk’ gesprek natuurlijk allemaal. Ons lichaam kan bijvoorbeeld totaal anders reageren tijdens belangrijke gesprekken. Het kan zijn dat onze hartslag toeneemt tijdens, zoals wij ze noemen, ‘crucial conversations’. Onze lichaamstaal en ons gevoel verandert, de woorden die we kiezen, de intonatie…. En dit heeft vaak weer invloed op de beslissingen die we vervolgens maken. Maken we wel de juiste beslissingen tijdens een crucial conversation? En hoe gaat het met de relatie als het gesprek niet ‘dat belangrijke’ heeft opgeleverd wat u juist voor ogen had?

Whitepaper Medewerkers mijden Crucial Conversations

Whitepaper: Medewerkers Mijden Crucial Conversations
6 tips om werkelijk alles bespreekbaar te maken in uw organisatie

DOWNLOAD WHITEPAPER

Communicatietraining Crucial Conversations

Toen ik de kans kreeg mijzelf te bekwamen in de vaardigheden van Crucial Conversations, hoopte ik in eerste instantie te leren hoe ik nou ‘die ander’ kon beïnvloeden. Als die ander nu maar eens zijn mond opendoet, of als er nu maar eens een keer echt wordt geluisterd naar elkaar. Mijn leerdoel was erg gericht op de mensen om mij heen. Wellicht herkent u dat wel.

Na het stap voor stap toepassen van de vaardigheden kwam ik er steeds meer achter dat ik als eerste aan mijzelf moest gaan werken. Er bleek nog heel veel onontdekt. Hoe reageer ik eigenlijk tijdens dit soort gesprekken, hoe ervaren anderen mij eigenlijk, hoe bouw ik zo’n gesprek op en ben ik zelf wel een ‘echte luisteraar’? En het klopt: de vaardigheden leerden mij ook heel veel over de ander. De ander zijn stress leren ‘lezen’ bijvoorbeeld vond ik een echte eyeopener.

Ook het veilig maken in het gesprek is heel bijzonder, zodat er echte dialoog kan ontstaan. En niet te vergeten de ander helpen zijn mening beter te geven, ook als je het oneens bent met deze persoon. De crucial conversations vaardigheden hebben ervoor gezorgd dat ik betere resultaten haal en sterkere relaties weet op te bouwen, ondanks de meningsverschillen die er soms zijn.

Méér dan zomaar een communicatietraining

Crucial Conversations is daarmee niet zo maar een communicatietraining, maar gaat verder en dieper. Tijdens een gewone communicatietraining leert u ook belangrijke vaardigheden, zoals open vragen stellen, luisteren en samenvatten. Wanneer u dat niveau reeds bezit kunt u de verdiepingsslag maken met Crucial Conversations.

U leert in open dialoog te blijven wanneer er veel stress in het spel is, doordat de belangen groot zijn, de meningen uiteenlopen en de emoties oplopen. In die situaties zijn we vaak niet op ons best en vervallen we in vlucht- of vechtgedrag. Terwijl deze gesprekken juist het positieve verschil kunnen maken.

Misschien was het voor mij wel het meest spannende om de crucial conversations vaardigheden thuis te gaan toepassen. Bijvoorbeeld tijdens gesprekken met mijn echtgenoot of met familie. Ook met mijn businesspartner, met klantrelaties, met deelnemers aan de training, met vrienden… Verloopt zo’n gesprek altijd perfect? Nee, niet altijd. De wereld is helaas niet perfect, maar iedere crucial conversation die we aangaan is een stap vooruit, het levert progressie en dat brengt ons verder.

Bent u benieuwd geworden naar wat onze communicatietraining Crucial Conversations voor u zou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend het informatiepakket aan.

SPREEK OVERTUIGEND
NIET DWINGEND


DOWNLOAD INFORMATIEPAKKET
standaard-achtergrond-vitaltalent

KENNISMAKEN MET COMMUNICATIETRAINING CRUCIAL CONVERSATIONS

informatiepakket-vitaltalent-pictogram

INFORMATIEPAKKET

Maak vrijblijvend kennis met de high-impact communicatietraining Crucial Conversations via het informatiepakket. Ontdek hoe onze trainingen uw organisatie kan ondersteunen succesvoller te worden.

VRAAG VRIJBLIJVEND AAN
contact-consultant-vitaltalent-pictogram

GESPREK MET CONSULTANT

Crucial Conversations en onze andere trainingen omvatten meer dan wij op onze website kunnen vertellen. Onze Learning & Development Consultants bieden u graag meer inzicht in onze trainingsconcepten.

VRAAG EEN GESPREK AAN
executive-briefing-vitaltalent-pictogram

LIVE TRAINING PREVIEW

Onze Live Training Previews zijn de perfecte aangelegenheid om kennis te maken met onze trainingsconcepten én Master Trainer Willeke Kremer. In twee uur tijd leert u al enkele hoogwaardige vaardigheden en inzichten!

LEES HIER MEER OVER
open-training-vitaltalent-pictogram

OPEN TRAINING

De open trainingen zijn een toegankelijke methode om hoogwaardige communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. De trainingen worden meerdere keren per jaar gegeven op diverse locaties in Nederland.

BEKIJK DATA & LOCATIES
boek-bestellen-vitaltalent-pictogram

BESTEL HET BOEK

Kennismaken met de methode, vaardigheden en inzichten is ook mogelijk vanuit het boek. Wereldwijd is het boek van Crucial Conversations méér dan drie miljoen keer verkocht. Ontdek de kracht van het concept!

BESTEL HET BOEK
webinar-vitaltalent-pictogram

VOLG EEN WEBINAR

Via onze live webinars laten we u graag kennismaken met de training Crucial Conversations, onze organisatie en in het bijzonder onze Master Trainer Willeke Kremer. Schrijf u in voor de eerstvolgende webinar!

MEER INFO

ERVARINGEN MET CRUCIAL CONVERSATIONS

De communicatietraining Crucial Conversations kent een praktisch en toepasbaar model dat is ontstaan vanuit ruim 30 jaar onderzoek. Het model bestaat uit 9 vaardigheden die ieder afzonderlijk al bijzonder sterk zijn, maar gezamenlijk het functioneren van iedere professional kan versterken. Binnen organisaties zorgen de vaardigheden voor een significante verbetering in belangrijke succesfactoren als teamwork, effectiviteit en betrokkenheid.

U leest meer over de effecten van de training op de pagina van Crucial Conversations. U leest hier nog enkele ervaringen van deelnemers en maakt kennis met organisaties die onze trainingen inzetten om steeds succesvoller te worden.