cls-share

Bedankt! Hier is jouw brochure over Situationeel Leiderschap Download jouw brochure

Kenmerken
Duur training

1 dag

Tarief Nederlandstalig

Vanaf € 625 ex. BTW
Incompany voordeliger vanaf 6 deelnemers

Klantbeoordelingen

8 van de 10
gebaseerd op 1 reviews

Bijzonderheden
  • Het originele model
  • Direct toepasbaar
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Het meest toegepaste model
Maak jouw Crucial Skills compleet

VitalTalent heeft een samenwerking met The Center of Leadership Studies, de enige organisatie ter wereld die officieel de naam Situational Leadership® mag voeren op basis van het werk van Dr. Paul Hersey

Beschikbare talen
Bekijk deze training in het nlBekijk deze training in het deBekijk deze training in het uk

En 25 andere talen

Leidinggeven is een vak

Leidinggeven doe je er niet zomaar even bij. Het is een vak op zich. Zonder training lopen leidinggevenden vroeg of laat vast, ondanks of juist dankzij hun mentaliteit en inzet. Het zijn namelijk juist de sterke punten die men als medewerker heeft ontwikkeld die de valkuilen voor de manager vormen, zoals alles zelf willen doen, of eindeloos instructies blijven geven, wanneer men het net even anders doet dan jij. Als leidinggevende zijn er nieuwe vaardigheden nodig, zoals communiceren, motiveren, instrueren, delegeren en nog veel meer. De ééndaagse training Situationeel Leiderschap is een “must” voor iedere leidinggevende. Het succes komt voort uit de praktische toepasbaarheid en logische opbouw van het model. Managers hebben onmiddellijk een instrument in handen waarmee leidinggeven wordt afgestemd op de medewerkers en daardoor inspirerend en motiverend wordt.

De visie van Situationeel Leiderschap

Gelukkig bestaat er een eenvoudig en effectief leiderschapsmodel dat uitkomst biedt voor iedere leidinggevende: Situational Leadership®. Dit model van Dr. Paul Hersey is het meest toegepaste leiderschapsmodel ter wereld. Vitaltalent heeft de ééndaagse training Situationeel Leiderschap vertaald in het Nederlands en aangepast aan onze cultuur. Het leert leidinggevenden om de juiste invloed op hun medewerkers uit te oefenen richting de gewenste resultaten. De manager leert om gedrag af te stemmen op de behoefte van de medewerker. Om het praktisch toepasbaar te maken kent het model een raamwerk van vier leiderschapsstijlen, gebaseerd op een combinatie van meer of minder sturend, taakgericht gedrag en meer of minder menselijk, relatiegericht gedrag. De medewerker ervaart de passende stijl als zeer motiverend en constructief, een impuls voor zowel de prestatie als de relatie.

Voor wie is
Situationeel Leiderschap geschikt?

De training is geschikt voor iedere leidinggevende die medewerkers wil ontwikkelen om daarmee de teamprestaties te verbeteren. Het doel is om het raamwerk van Situationeel Leiderschap te leren toepassen, zodat de medewerkers het gedrag van de leidinggevende als constructief, motiverend en inspirerend ervaren. Het ervaringsniveau als manager is niet belangrijk. Iedere leidinggevende zal er op eigen niveau veel van leren en praktische tips meenemen die de volgende dag meteen toegepast kunnen worden.

Hoe is de ééndaagse training opgebouwd?

Voorafgaand aan de training wordt gewerkt met het 360° LEAD assessment. De leidinggevende maakt een eenvoudige zelftest en nodigt enkele medewerkers, collega’s, eigen leidinggevende en eventueel andere stakeholders uit om anoniem ook de eenvoudige vragen in te vullen. Hierdoor krijgt de deelnemende leidinggevende (discreet) een beeld van het primaire leiderschapsgedrag en de verschillende stijlen die men bij voorkeur gebruikt. De uitkomst van het LEAD 360° assessment wordt tijdens de training op een opbouwende wijze besproken. Na de training opent zich online een schatkist aan handige tools, video’s en overige materialen. Tijdens de training leert de leidinggevende op basis van het model Situationeel Leiderschap om vier kerncompetenties toe te passen:

  • Een diagnose stellen van het Performance Readiness® niveau van een medewerker om een specifieke taak uit te kunnen voeren. Op welk niveau staat de medewerker in zijn of haar ontwikkeling?
  • Op basis van deze diagnose de juiste van de vier leiderschapsstijlen kiezen en jezelf het bijbehorende leiderschapsgedrag eigen maken.
  • Communiceren en beïnvloeden op een manier dat door medewerkers als constructief, motiverend en inspirerend wordt ervaren.
  • Vooruitgang en resultaten boeken, door de beweging te managen richting ‘high performance’.
Op basis van een analyse van de vier Performance Readiness® niveaus onderscheiden we vier leiderschapsstijlen: Vertellen/Instrueren (Telling), Bespreken/Uitleggen (Selling), Betrekken/Stimuleren (Participating) en Delegeren (Delegating).

Uitvoeringsmogelijkheden

De training wordt zowel klassikaal als virtueel gegeven. Onze virtuele methode is zeer interactief met dezelfde hoogwaardige leereffecten. De training vormt het hart van de complete leerervaring met een uitgebreid voor- en natraject. Er is een open programma waar individuele deelnemers op kunnen inschrijven. Daarnaast kan de training ook in-company worden ingezet voor specifieke leidinggevenden, maar ook als onderdeel binnen bestaande leiderschapsprogramma’s voor de gehele organisatie.

Welke impact heeft Situational Leadership® op jouw organisatie?

Gemeenschappelijke taal

Het creëert een gemeenschappelijke leiderschapstaal en cultuur binnen de organisatie.

Invloed

Leidinggevenden zijn in staat om in meerdere richtingen positieve invloed uit te oefenen.

Performance

Er wordt taak-specifiek gekeken als een maatstaf voor performance in plaats van het typeren van medewerkers als geheel.

Gedragsverandering

Het stelt leidinggevenden in staat om effectief het ineffectieve gedrag te veranderen.

Ontwikkeling medewerkers

Het versnelt het tempo en vergroot de kwaliteit van het ontwikkelen van medewerkers richting high-performance.

Omgevingsbewustzijn

Leidinggevenden zijn in staat om accuraat veranderingen in te schatten en daar effectief op te reageren.

Klantervaringen
8.0 / 10
Star rating iconStar rating iconStar rating iconStar rating icon

Leuk, inspirerend

Anoniem Anoniem at Koninklijke Bibliotheek

Zij werken al succesvol met Situational Leadership®

Citrix
Hilti
Vidant-Health-Logo
inframark
Sebela-Pharmaceuticals

Ontdek de eendaagse Situational Leadership® training

BROCHURE DOWNLOADEN

Meer weten over het model en de vaardigheden uit de training Situational Leadership?

DOWNLOAD Arrow icon
STEL EEN VRAAG

Als je een vraag hebt over de training, stel ze gerust aan onze experts. Zij helpen je graag met het ontdekken van de mogelijkheden van Situational Leadership®!

STEL JOUW VRAAG Arrow icon
OPEN TRAINING

Ga aan de slag met het praktische en direct toepasbare model. Schrijf je in voor één van onze open trainingen via de trainingskalender.

DATA & LOCATIES Arrow icon
IN-COMPANY TRAINING

Ontwikkel teams met de vaardigheden en inzichten van Situational Leadership® en geef jouw leidinggevenden inzichten en vaardigheden om hun teamleden op een motiverende wijze te helpen om de juiste taken op de juiste wijze uit te voeren.

INFO AANVRAGEN Arrow icon

Kennismaken met onze unieke aanpak van leiderschapsontwikkeling?

Situational Leadership® is een ijzersterk concept om leidinggevenden tot situationele leiders te ontwikkelen. Echter weten wij ook dat trajecten leiderschapsontwikkeling vaak vragen om een unieke aanpak om maximale impact te realiseren. Met onze expertise en state-of-the-art concepten kunnen wij alles bieden wat er nodig is om de leidinggevenden verder te ontwikkelen. Laten we vrijblijvend kennismaken om te bespreken hoe wij kunnen helpen de high-performance cultuur binnen jouw organisatie te creëren.

LATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon