VitalTalent benoemd tot exclusieve Benelux-partner voor ‘Getting Things Done’® training

Na al meer dan een decennium de exclusieve rechten op Crucial Learning trainingen voor de Benelux te hebben mag VitalTalent nu ook de Getting Things Done® training toevoegen aan het curriculum. Deze samenwerking stelt het internationale trainingsbureau in staat om haar dienstverlening uit te breiden met het prestigieuze GTD®-programma, ontwikkeld door de wereldberoemde productiviteitsexpert David Allen.

“GTD® is al jaren een bewezen methode en daarmee een fantastische aanvulling op het trainingsaanbod van VitalTalent,” vertelt Jeroen Molenaar, eigenaar en directeur van VitalTalent. “Deze training staat synoniem voor productiviteit en stressvermindering – precies wat hedendaagse teams nodig hebben. Daar kunnen we hele mooie impact mee gaan maken op de werkende wereld.”

Stressvrije productiviteit kun je leren

De GTD® training is specifiek ontworpen om mensen de kunst van stressvrije productiviteit bij te brengen. David Allen’s methode helpt mensen hun werk en leven opnieuw te definiëren met minder stress en meer focus. Sinds november 2023 is VitalTalent de licentiehouder voor deze populaire cursus in de Benelux.

Dennis Niemel, een ervaren GTD-trainer bij VitalTalent, voegt toe: “De Getting Things Done®-methode is revolutionair in zijn simpliciteit en effectiviteit. Het is een plezier om te zien hoe deelnemers hun werk- en privéleven transformeren door onze training. Ook doordat ze zelf trainer kunnen worden en zo het gedachtegoed verder kunnen verspreiden in hun eigen organisatie.”

Van chaos naar orde

De training, gebaseerd op Allens bestseller ‘Getting Things Done’, leert deelnemers om in slechts enkele stappen chaos om te zetten naar orde, en complexe taken met meer gemak en minder weerstand te managen. Het is een aanpak die heeft bewezen de mentale belasting en stress drastisch te verminderen, terwijl de productiviteit en focus toenemen.

High-impact training

VitalTalent, dat in 2023 onderdeel werd van Epic Agility, staat bekend om zijn innovatieve en impactvolle benadering van leren en ontwikkelen. “Onze missie is om mensen en organisaties te helpen hun potentieel te realiseren, en de GTD® training past perfect in dit plaatje”, aldus Molenaar.

GTD training van Crucial Learning

Met een klantbeoordeling van 8,5 uit 10 en een Cedeo-score van zelfs 9,6 uit 10, belooft VitalTalent Benelux dat de Getting Things Done® training de deelnemers zal uitrusten met de vaardigheden om hun dagelijkse werk en persoonlijke leven te transformeren. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor zowel klassikale als virtuele sessies, met de optie voor teams om de GTD® cursus incompany te organiseren en zelf opgeleid te worden tot trainer.

BLOG

Toegepaste training

Over VitalTalent

VitalTalent is een internationaal trainingsbureau voor Leadership & teamwork dat zich specialiseert in communicatie, performance en leiderschap. Als onderdeel van Epic Agility – een bewezen speler op het gebied van Agility binnen organisaties – blijft VitalTalent voortdurend innoveren met flexibele en doeltreffende leermethoden. Voor meer informatie over het Getting Things Done® programma, bekijk de training >>

VEELGESTELDE VRAGEN

Over de training


Jazeker! Dit is namelijk dé basistraining om te leren hoe je de GTD-methode van David Allen in de praktijk brengt. Er zijn wel twee grote veranderingen doorgevoerd:

1 – In 2018 heeft David Allen de wereldwijde licentie overgedragen aan Crucial Learning. Crucial Learning heeft de training in 2022 een update gegeven, zodat het weer volledig aansluit bij de vragen uit de praktijk en de wens om de training ook online te kunnen volgen.

2 – In november 2023 heeft VitalTalent (als licentiehouder voor de Benelux) het recht om de Getting Things Done training in de Benelux aan te bieden en trainers op te leiden.

Absoluut. Zowel Crucial Learning als VitalTalent geloven in de kracht van de GTD-methode en zien al jaren in de praktijk hoe succesvol de principes zijn.

Nee, dat klopt niet.

Over de licentie en trainercertificering

In 2018 heeft David Allen de wereldwijde licentie overgedragen aan Crucial Learning. Crucial Learning heeft de training in 2022 een update gegeven, zodat het weer volledig aansluit bij de vragen uit de praktijk en de wens om de training ook online te kunnen volgen.

We hebben goed nieuws: je kunt je huidige certificering vrij eenvoudig omzetten naar de nieuwe Crucial Learning versie via VitalTalent. De omscholing naar de nieuwe GTD versie bieden we je tijdelijk gratis aan. We vragen alleen een kleine vergoeding voor je nieuwe trainersmaterialen.

Zo pak je het aan:

 • Neem contact op met Dennis Niemel via dennis@vitaltalent.nl
 • Dennis stuurt je een officiële trainersovereenkomst.
 • We geven je data door wanneer je kunt omscholen, hou rekening met een dagdeel.
 • Je doet de omscholing en ontvangt meteen je nieuwe trainersmaterialen en toegang tot de online Trainer Zone.
 • Wij zorgen voor je officiële aanmelding als GTD-trainer bij Crucial Learning.
 • Gefeliciteerd, je omscholing is compleet en je ontvangt je nieuwe trainerscertificaat!

Ja, dat kan. Dat gaan we natuurlijk zo makkelijk mogelijk voor je maken, zodat jij je op de training kunt concentreren. De omscholing naar de nieuwe GTD training bieden we je tijdelijk gratis aan. We vragen alleen een kleine vergoeding voor je nieuwe trainersmaterialen.

Zo pak je het aan:

 • Neem contact op met Dennis Niemel via dennis@vitaltalent.nl
 • Dennis stuurt je een officiële trainersovereenkomst.
 • We geven je data door wanneer je kunt omscholen, hou rekening met een dagdeel.
 • Je doet de omscholing en ontvangt meteen je nieuwe trainersmaterialen en toegang tot de online trainer zone.
 • Wij zorgen voor je officiële aanmelding als GTD-trainer bij Crucial Learning.
 • Gefeliciteerd, je omscholing is compleet en je ontvangt je nieuwe trainerscertificaat!

Wat leuk dat je ook GTD-trainer wilt worden binnen jouw organisatie. Hiervoor hebben wij een uniek Train-de-Trainer programma ontwikkeld waarin we je stap voor stap begeleiden.

Het hele proces ziet er als volgt uit:

  1. Kennismakingsgesprek met VitalTalent om jouw wensen en doelen te bespreken.
  2. Deelnemen aan de 1-daagse GTD training.
  3. Trainersovereenkomst tekenen en toegang krijgen tot de Trainer Suite met je trainersmaterialen.
  4. Deelnemen aan de 2-daagse GTD trainersopleiding.
  5. Plan van aanpak maken voor de uitrol van GTD-trainingen binnen jouw organisatie (implementatiegids).
  6. Plan je eerste training(en).
  7. Tref je voorbereidingen en vergeet niet deelnemersmaterialen aan te schaffen voor iedere deelnemer.
  8. Geef je eerste training(en).

Heb je de trainersopleiding voor GTD afgerond en ben je net of nog niet gestart met trainen, dan heb je waarschijnlijk GTD-lespakketten liggen. Neem in dat geval contact op met Dennis Niemel op 06 10 21 50 09 of via dennis@vitaltalent.nl, hij bespreekt graag met jou hoe je je trainercertificering omzet en wat de opties zijn voor het omruilen van de resterende lespakketten.

Naast lespakketten is er namelijk nog een ander onderdeel, namelijk omscholing. Dat biedt VitalTalent tijdelijk gratis aan en neemt dagdeel in beslag. Ook dit zal Dennis met je bespreken als hij je spreekt over de lespakketten.

Ben je toe aan nieuwe lespakketten? VitalTalent hanteert geen minimale afnameverplichting. Heb je een training verkocht? Neem dan contact met ons op voor het juiste aantal lespakketten en een eventuele voorraad: 085 020 1155 of info@vitaltalent.nl. De lespakketten zelf kun je bestellen op onze website.

Over lespakketten

Deze kun je eenvoudig omruilen voor nieuwe pakketten. Neem hiervoor contact op met Dennis Niemel via dennis@vitaltalent.nl Je kunt natuurlijk ook nieuwe lespakketten bestellen bij VitalTalent via onze website, hierbij hanteren we geen minimale afnameverplichting. Even overleggen over het juiste aantal lespakketten? Dan kun je ons bereiken op 085 020 1155 of info@vitaltalent.nl.

Heb je grote aantallen lespakketten over? Neem dan contact op met Dennis Niemel op 06 10 21 50 09 of via dennis@vitaltalent.nl, hij bespreekt graag met jou wat de mogelijkheden zijn om te starten met de nieuwe officiële pakketten.

Heb je een training verkocht? Neem dan contact met ons op voor het juiste aantal lespakketten: 085 020 1155 of info@vitaltalent.nl. De lespakketten zelf kun je bestellen op onze website.

Nee, er is geen minimale afname verplicht van de GTD-lespakketten via VitalTalent. Heb je een training verkocht? Neem dan contact met ons op voor het juiste aantal lespakketten: 085 020 1155 of info@vitaltalent.nl. De lespakketten zelf kun je bestellen op onze website.

Over Crucial Learning en VitalTalent

Crucial Learning is een trainingsinstituut dat bekroonde trainingen aanbiedt op het gebied van persoonlijke effectiviteit, cruciale gespreksvaardigheden, interpersoonlijke communicatie en leiderschap, zowel op individueel, team- als organisatieniveau.

VitalTalent is de exclusieve partner en licentiehouder van de Crucial Learning trainingen voor de Benelux. Daarnaast biedt VitalTalent nog een aantal beroemde trainingsconcepten aan die complementair zijn ten opzichte van het Crucial Learning aanbod. Daarnaast is VitalTalent sinds 2023 onderdeel van Epic Agility, die advies, coaching en training verzorgt op het gebied van Agile en Scrum.

In 2018 heeft Crucial Learning de licentie voor Getting Things Done overgenomen van de David Allen Company, waardoor ook deze productiviteitstraining is opgenomen in het aanbod. Sinds november 2023 is VitalTalent ook licentiehouder van de GTD training van Crucial Learning in de Benelux.

Als licentiehouder van de Crucial Learning trainingen biedt VitalTalent het volgende aanbod:

Aanvullend op dit aanbod verzorgt VitalTalent ook:

Daarnaast is VitalTalent onderdeel van Epic Agility, die advies, coaching en training verzorgt op het gebied van Agile en Scrum.

Absoluut! Allereerst hebben wij een team van zeer deskundige L&D professionals klaar staan om je te helpen en begeleiden in jouw missie. Daarnaast hebben wij een implementatiegids beschikbaar die jou helpt een goede strategie te ontwikkelen voor de uitrol en promotie van jouw trainingen. Tot slot krijg je toegang tot marketingmaterialen en praktische hulpmiddelen.

Voor alle vragen over de Getting Things Done training kun je Dennis Niemel bereiken op 06 10 21 50 09 of via dennis@vitaltalent.nl.

Andere vragen of lespakketten bestellen? Dan staat team VitalTalent tot je beschikking via 085 020 1155 en info@vitaltalent.nl.

Doorgroeien naar high-performance?

Wil jij jezelf, je team of organisatie optimaal laten presteren? Wij hebben al veel organisaties mogen helpen om hun uitdagingen op het gebied van leiderschap, teamwork en productiviteit succesvol aan te gaan. Ontdek onze unieke concepten en effectieve aanpak. Stuur ons gerust een bericht om vrijblijvend kennis te maken. Wij zijn benieuwd welke uitdagingen jij aan wilt gaan.

LATEN WE KENNISMAKEN Arrow icon
Pijl VitalTalent blauw