Vaardigheden voor gesprekken
die er echt toe doen

De tweedaagse training Crucial Conversations is een high-impact training die gericht is op het beheersen van gesprekken, waarbij veel op het spel staat, de meningen uiteen lopen en de emoties hoog kunnen oplopen. Het zijn vaak belangrijke gesprekken, bepalend voor de toekomst.

Helaas zijn we op belangrijke momenten communicatief meestal niet op ons best en ontstaat er vecht- of vluchtgedrag. Crucial Conversations biedt een set van vaardigheden en inzichten om deze gevoelige gesprekken goed te kunnen voeren.

Stel dat iedereen in uw organisatie de vaardigheden heeft om zich open en eerlijk uit te durven spreken, met respect voor de ander. Wat betekent dat voor de organisatiecultuur, samenwerking en het behalen van doelstellingen?

download pdf overzicht

Voor wie is Crucial Conversations

 • Individuele personen

  Crucial Conversations is geschikt voor alle professionals en (informele) leiders die hoogwaardige communicatieve vaardigheden willen ontwikkelen die in de moeilijkste situaties het verschil gaan maken.

 • Teams

  Binnen iedere organisatie ervaren teams momenten waarop communicatie cruciaal wordt. Met de vaardigheden van Crucial Conversations werken deze momenten versterkend voor de onderlinge relatie, het team en de organisatie.

 • Organisaties

  Organisaties waar open dialoog wordt gevoerd presteren significant beter op het gebied van innovatie, samenwerking, besluitvorming en productiviteit. Creëer met de training de ‘high-performance cultuur’ binnen uw organisatie.

De effecten van Crucial Conversations

 • VERBETER DIALOOG & BETROKKENHEID

  Deelnemers leren de communicatieve vaardigheden die helpen om met iedereen over alles te kunnen praten, om elkaars standpunten te accepteren én om de best mogelijke oplossing te vinden bij belangrijke beslissingen.

 • GEDRAGSVERANDERING REALISEREN

  Deze communicatieve vaardigheden hebben een significante impact op het gedrag dat belangrijke succesfactoren als besluitvorming, betrokkenheid, productiviteit en relatie verbetert.

 • HIGH-PERFORMANCE CULTUUR

  Door beladen onderwerpen ondanks meningsverschillen te kunnen oplossen, zullen onderlinge relaties en teamwork versterkt worden. Zo ontstaat er een high-performance cultuur die gebaseerd is op vertrouwen en respect.

SPREEK OVERTUIGEND
NIET DWINGEND


DOWNLOAD INFORMATIEPAKKET
standaard-achtergrond-vitaltalent

Trainingsmethoden

open-training

Open training

Ervaar de krachtige Crucial Conversations training van VitalSmarts op een laagdrempelige manier. Open trainingen worden meerdere keren per jaar verzorgd. U kunt zich vrij inschrijven voor een locatie bij u in de buurt via de cursuskalender.

BEKIJK DATA & LOCATIES
 • laagdrempelige kennismaking met deze high-impact training
 • best geschikt voor individuen en kleine groepen binnen een organisatie
 • leer de kennis en vaardigheden van een toptrainer uit de praktijk
incompany-training

Incompany training

Een professionele VitalTalent trainer komt uw teams opleiden om de vaardigheden en inzichten van Crucial Conversations te beheersen. Investeer in uw medewerkers en geef ze de vaardigheden om effectiever hun doelstellingen te bereiken.

KOM MET ONS IN GESPREK
 • in de training wordt er aandacht besteed aan de specifieke leerbehoefte van de organisatie
 • een professionele VitalTalent trainer leidt groepen tot 24 deelnemers per sessie op
 • meest effectieve methode om Crucial Conversations-vaardigheden te leren beheersen
in-house-trainer

In-house trainer

Wanneer (informele) leiders zelf de training geven binnen de organisatie, komt de verandering krachtig van binnenuit. Aan de hand van best-practice vaardigheden en coaching zijn zij het voorbeeld voor anderen binnen de organisatie.

LEES HIER MEER OVER
 • gecertificeerde interne trainers fungeren als coaches binnen de organisatie
 • meest effectieve methode om grote groepen binnen een organisatie te trainen
 • meest effectieve methode om blijvende verandering binnen een organisatie te bewerkstelligen

Crucial Conversations als onderdeel van een Learning Journey

De krachtige vaardigheden en inzichten van Crucial Conversations sluiten perfect aan op onze andere zorgvuldig geselecteerde trainingen. Onze Learning Journeys gaan een stap verder dan het volgen van een training of opleiding. De échte leerbehoefte van de organisatie wordt achterhaald en op basis daarvan wordt er een pad samengesteld dat moet leiden tot de creatie van een high-performance organisatie.

 • STATE-OF-THE-ART IN LEADERSHIP & TEAMWORK

  Onze trainingen zijn ontwikkeld door gerenommeerde internationale trainingsinstituten en worden continu doorontwikkeld. Zo bent u verzekerd van de nieuwste vaardigheden en inzichten op het gebied van leiderschap en teamwork.

 • LEARNING JOURNEY OP MAAT

  Iedere organisatie heeft haar eigen leerbehoeftes. Een Learning Journey is op maat samen te stellen en te realiseren voor ieder niveau binnen de organisatie, van leiders tot medewerkers.

DE LEARNING JOURNEY VAN UW ORGANISATIE
VOOR BLIJVENDE VERANDERING


MEER INFORMATIE

Bedrijven die Crucial Conversations al met succes toepassen

Crucial Conversations is ontstaan uit 30 jaar onderzoek. Dit heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, bestaande uit 9 afzonderlijke vaardigheden. De vaardigheden zijn los van elkaar al bijzonder nuttig, waarmee u het persoonlijk functioneren meteen kunt versterken. Wie chronologisch het geheel van de 9 vaardigheden kan toepassen gaat een enorme slag in effectiviteit, samenwerking en relatieopbouw maken.

De eerste vier vaardigheden zijn gericht op uzelf; wat wilt u nu écht met de situatie, wat is uw communicatiepatroon, welk beeld van de werkelijkheid heeft u en met welke intenties pakt u het gesprek aan?

De volgend vier vaardigheden focussen zich op de ander; creëer veiligheid, leer luisteren en reageren en leer een oplossingsgerichte dialoog aan te gaan. De negende is een bijzondere vaardigheid: actie! Hoe rond u een positieve crucial conversation af, met heldere afspraken. Tenslotte moet het leiden tot zichtbare resultaten.

Zoals u heeft kunnen lezen, passen vele organisaties wereldwijd de bovenstaande vaardigheden toe. Wij geven u een indruk van ons werk aan de hand van ervaringen van deelnemers en resultaten van organisaties.

VitalTalent wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 235 ervaringen.

standaard-achtergrond-vitaltalent

KENNISMAKEN MET CRUCIAL CONVERSATIONS

informatiepakket-vitaltalent-pictogram

INFORMATIEPAKKET

Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan voor Crucial Conversations. In dit pakket leest u uitgebreid hoe onze trainingen uw organisatie verder helpen.

VRAAG VRIJBLIJVEND AAN
contact-consultant-vitaltalent-pictogram

GESPREK MET CONSULTANT

Onze high-impact trainingen omvatten veel meer dan wij hier kunnen vertellen. Onze Learning & Development Consultants vertellen u graag meer!

VRAAG EEN GESPREK AAN
executive-briefing-vitaltalent-pictogram

LIVE TRAINING PREVIEW

Tijdens de Live Training Preview maakt u in twee uur tijd kennis met de training Crucial Conversations, gegeven door een Master Trainer.

LEES HIER MEER OVER
open-training-vitaltalent-pictogram

OPEN TRAINING

De open training is voor individuen en kleine groepen een toegankelijke manier om kennis te maken met de training Crucial Conversations.

BEKIJK DATA & LOCATIES
boek-bestellen-vitaltalent-pictogram

BESTEL HET BOEK

Het boek van Crucial Conversations is wereldwijd méér dan drie miljoen keer verkocht. Lees het en raak overtuigd!

BESTEL HET BOEK