Vaardigheden voor gesprekken
die er echt toe doen

De tweedaagse training Crucial Conversations is een high-impact training die gericht is op het beheersen van gesprekken, waarbij veel op het spel staat, de meningen uiteen lopen en de emoties hoog kunnen oplopen. Het zijn vaak belangrijke gesprekken, bepalend voor de toekomst.

Helaas zijn we op belangrijke momenten communicatief meestal niet op ons best en ontstaat er vecht- of vluchtgedrag. Crucial Conversations biedt een set van vaardigheden en inzichten om deze gevoelige gesprekken goed te kunnen voeren.

Stel dat iedereen in uw organisatie de vaardigheden heeft om zich open en eerlijk uit te durven spreken, met respect voor de ander. Wat betekent dat voor de organisatiecultuur, samenwerking en het behalen van doelstellingen?

download trainingsbrochure

Voor wie is Crucial Conversations

 • Individuele personen

  Crucial Conversations is geschikt voor alle professionals en (informele) leiders die hoogwaardige communicatieve vaardigheden willen ontwikkelen die in de moeilijkste situaties het verschil gaan maken.

 • Teams

  Binnen iedere organisatie ervaren teams momenten waarop communicatie cruciaal wordt. Met de vaardigheden van Crucial Conversations werken deze momenten versterkend voor de onderlinge relatie, het team en de organisatie.

 • Organisaties

  Organisaties waar open dialoog wordt gevoerd presteren significant beter op het gebied van innovatie, samenwerking, besluitvorming en productiviteit. Creëer met de training de ‘high-performance cultuur’ binnen uw organisatie.

De effecten van Crucial Conversations

 • VERBETER DIALOOG & BETROKKENHEID

  Deelnemers leren de communicatieve vaardigheden die helpen om met iedereen over alles te kunnen praten, om elkaars standpunten te accepteren én om de best mogelijke oplossing te vinden bij belangrijke beslissingen.

 • GEDRAGSVERANDERING REALISEREN

  Deze communicatieve vaardigheden hebben een significante impact op het gedrag dat belangrijke succesfactoren als besluitvorming, betrokkenheid, productiviteit en relatie verbetert.

 • HIGH-PERFORMANCE CULTUUR

  Door beladen onderwerpen ondanks meningsverschillen te kunnen oplossen, zullen onderlinge relaties en teamwork versterkt worden. Zo ontstaat er een high-performance cultuur die gebaseerd is op vertrouwen en respect.

KENNISMAKEN MET CRUCIAL CONVERSATIONS

training-informatiepakket-aanvragen

INFORMATIEPAKKET

Ontdek de wereld van Crucial Conversations door vrijblijvend ons uitgebreide, maar overzichtelijke informatiepakket te downloaden.

Download het informatiepakket »
live-training-preview-vitaltalent

LIVE TRAINING PREVIEW

Onze Live Training Previews zijn events waarin HR- en L&D professionals kennis kunnen maken met onze trainingsconcepten.

Lees meer over deze events »

leiderschap-en-teamwork-webinars

VOLG EEN WEBINAR

In onze webinars gaan we in op actuele thema’s binnen organisaties op het gebied van teamwork en communicatie.

Bekijk de webinar agenda »

crucial-conversations-boek-bestellen

BESTEL HET BOEK

Bestel het Nederlands- of Engelstalige boek en maak kennis met het krachtige concept en model van de training.

Bestel het boek »

Bedrijven die Crucial Conversations al met succes toepassen

Crucial Conversations is ontstaan uit 30 jaar onderzoek. Dit heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, bestaande uit 9 afzonderlijke vaardigheden. De vaardigheden zijn los van elkaar al bijzonder nuttig, waarmee u het persoonlijk functioneren meteen kunt versterken. Wie chronologisch het geheel van de 9 vaardigheden kan toepassen gaat een enorme slag in effectiviteit, samenwerking en relatieopbouw maken.

De eerste vier vaardigheden zijn gericht op uzelf; wat wilt u nu écht met de situatie, wat is uw communicatiepatroon, welk beeld van de werkelijkheid heeft u en met welke intenties pakt u het gesprek aan?

De volgend vier vaardigheden focussen zich op de ander; creëer veiligheid, leer luisteren en reageren en leer een oplossingsgerichte dialoog aan te gaan. De negende is een bijzondere vaardigheid: actie! Hoe rond u een positieve crucial conversation af, met heldere afspraken. Tenslotte moet het leiden tot zichtbare resultaten.

Zoals u heeft kunnen lezen, passen vele organisaties wereldwijd de bovenstaande vaardigheden toe. Wij geven u een indruk van ons werk aan de hand van ervaringen van deelnemers en resultaten van organisaties.

Training Crucial Conversations wordt beoordeeld met een 9.2 van 10 op basis van 86 recencies.

Trainingsmethoden

open-training-cursuskalender

OPEN TRAINING

Ervaar de krachtige Crucial Conversations training. Schrijf u in en ontwikkel krachtige communicatievaardigheden!

Bekijk cursuskalender »

incompany-training-vitaltalent

INCOMPANY

Ontwikkel teams met de vaardigheden en inzichten van Crucial Conversations. Geef ze de vaardigheden om effectiever hun doelstellingen te bereiken.

Vraag meer informatie aan »
intern-trainer-worden

IN-HOUSE TRAINER

Met interne trainers komt de verandering krachtig van binnenuit. Aan de hand van best-practice vaardigheden en coaching zijn zij het voorbeeld voor anderen.

Ontdek de voordelen »

Crucial Conversations als onderdeel van een Learning Journey

De krachtige vaardigheden en inzichten van Crucial Conversations sluiten perfect aan op onze andere zorgvuldig geselecteerde trainingen. Onze Learning Journeys gaan een stap verder dan het volgen van een training of opleiding. De échte leerbehoefte van de organisatie wordt achterhaald en op basis daarvan wordt er een pad samengesteld dat moet leiden tot de creatie van een high-performance organisatie.

 • STATE-OF-THE-ART IN LEADERSHIP & TEAMWORK

  Onze trainingen zijn ontwikkeld door gerenommeerde internationale trainingsinstituten en worden continu doorontwikkeld. Zo bent u verzekerd van de nieuwste vaardigheden en inzichten op het gebied van leiderschap en teamwork.

 • LEARNING JOURNEY OP MAAT

  Iedere organisatie heeft haar eigen leerbehoeftes. Een Learning Journey is op maat samen te stellen en te realiseren voor ieder niveau binnen de organisatie, van leiders tot medewerkers.

DE LEARNING JOURNEY VAN UW ORGANISATIE
VOOR BLIJVENDE VERANDERING


MEER INFORMATIE