Vaardigheden voor het oplossen
van ongewenst gedrag

Misschien herkent u dit wel; als leidinggevende of collega heeft u duidelijke afspraken gemaakt en hier goede gesprekken over gevoerd. Toch worden deze afspraken regelmatig niet nagekomen. Het lijkt wel of deze persoon het gewoon niet wil begrijpen, terwijl het toch allemaal heel duidelijk is. Wat kunt u nog doen?

Er is duidelijk sprake van een kloof tussen de verwachtingen en de daadwerkelijke prestatie. Ondanks dat het lijkt dat deze persoon “het niet wil begrijpen”, kunnen hier tal van oorzaken aan ten grondslag liggen. De training Crucial Accountability leert u om de situatie goed te analyseren en de ander te helpen om deze kloof te dichten. U maakt hierbij gebruik van Crucial Conversations technieken, aangevuld met nieuwe vaardigheden van het model met 6 bronnen van invloed.

Deze training kan ingezet worden als krachtig vervolg op de training Crucial Conversations en duurt dan slechts één dag, maar is ook als tweedaagse ‘stand-alone’ training zéér effectief. De training is geschikt voor iedereen die samenwerkt en geheel of gedeeltelijk afhankelijk is van de prestaties van collega’s. De training is daarom zeer geschikt voor leidinggevenden, als tool om ineffectief gedrag van hun medewerkers bij te sturen. De training Crucial Accountability is tevens dé training om de moeilijke onderwerpen in performance review gesprekken (functioneringsgesprekken) effectief aan te pakken. Zo voorkomt u dat een beoordeling meer zal aanvoelen als een veroordeling.

Voor wie is Crucial Accountability?

 • Individuele personen

  De training is waardevol voor iedereen die afhankelijk is van de inspanning van anderen. Deelnemers leren anderen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden, zonder de relatie te beschadigen, maar juist te versterken.

 • Teams

  Wanneer leden van een team elkaar durven én kunnen aanspreken op elkaars verantwoordelijkheden, zullen relaties versterken en teamwork verbeteren. Dit zal ook andere succesfactoren binnen de organisatie stimuleren.

 • Organisaties

  Binnen een organisatie waar medewerkers en (informele) leiders elkaar kunnen aanspreken op verantwoordelijkheid en ineffectief gedrag wordt omgebogen tot effectief gedrag, ontstaat er een nieuwe cultuur, een ‘high-performance cultuur’.

De effecten van Crucial Accountability

 • VERSTERK ACCOUNTABILITY

  Deelnemers leren hoe ze op effectieve wijze met anderen kunnen praten over niet nagekomen afspraken, op een manier die tweerichtingsverantwoordelijkheid en verdere vooruitgang op het gebied van samenwerken oplevert.

 • VERSNEL PROBLEEMOPLOSSING

  Het consistent toepassen van de vaardigheden en inzichten leidt tot snellere probleemoplossing, besluitvorming en oplossing van conflicten. Houd projecten op schema zonder ze over te nemen, maar door obstakels weg te nemen.

 • VERSTERK RELATIES & VERHOOG PRODUCTIVITEIT

  Wanneer problemen snel worden opgelost of zelfs worden voorkomen, zal de productiviteit toenemen en relaties versterkt worden. Het verbeteren van deze twee succesfactoren zal ook de bedrijfsresultaten doen verbeteren.

SAMEN DE KLOOF DICHTEN TUSSEN
VERWACHTINGEN EN TEGENVALLENDE PRESTATIES


VRAAG HET INFORMATIEPAKKET AAN
standaard-achtergrond-vitaltalent

Trainingsmethoden

open-training

Open training

Ontwikkel de krachtige vaardigheden van Crucial Accountability op een laagdrempelige manier door deel te nemen aan de training in het open programma, als ééndaagse opvolger van de training Crucial Conversations.

BEKIJK DATA & LOCATIES
 • laagdrempelige kennismaking met Crucial Accountability
 • ideaal voor individuen en kleine groepen om de bijzondere vaardigheden te leren
 • de open trainingen worden gegeven door een toptrainer met veel praktijkervaring
incompany-training

Incompany training

Een incompany training leent zich uitstekend voor grotere groepen tot maximaal 24 personen. Een professionele trainer zorgt voor een waardevolle mix van nieuwe inzichten en vaardigheden, gecombineerd met aansprekende praktijkvoorbeelden.

KOM MET ONS IN GESPREK
 • high-impact vaardigheden ontwikkelen bij grotere groepen binnen de organisatie
 • perfecte aansluiting op de specifieke leerbehoefte van de groep/team/organisatie
 • zéér effectieve methode voor het positief beïnvloeden van de cultuur van de organisatie
in-house-trainer

In-house trainer

Het unieke train-de-trainer concept waarbij intern gecertificeerde trainers hun collega’s de vaardigheden leren. In de praktijk zien wij dat een organisatiebrede aanpak met interne trainers helpt de gewenste gedragsverandering te bevorderen en te verankeren.

LEES HIER MEER OVER
 • interne trainers zijn voorbeelden voor de rest van de organisatie
 • flexibel bestaande en nieuwe medewerkers trainen en coachen
 • leidt sneller tot échte verandering van cultuur en resultaat

Crucial Accountability als onderdeel van een Learning Journey

Crucial Accountability kan binnen een Learning Journey worden vormgegeven als onderdeel van een complete leerbeleving. Zo worden (informele) leiders en medewerkers naar een professioneel niveau gebracht en wordt er een high-performance cultuur gerealiseerd. Er wordt het maximale gehaald uit leiders en medewerkers, zodat zij de grootst mogelijke waarde voor de organisatie leveren.

 • STATE-OF-THE-ART IN LEADERSHIP & TEAMWORK

  Onze trainingen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun krachtige werking en synergie. Iedere training wordt periodiek verder ontwikkeld met de laatste inzichten die bekend zijn op het gebied van leiderschap en samenwerken.

 • LEARNING JOURNEY OP MAAT

  De complete Learning Journey wordt gekoppeld aan de kernwaarden, cultuur en leerbehoefte van uw organisatie. Tevens kan deze worden gecombineerd met eigen (interne) trainingen. Iedere organisatie is uniek en zo ook de Learning Journey

DE LEARNING JOURNEY VAN UW ORGANISATIE
VOOR BLIJVENDE VERANDERING


MEER INFORMATIE

Bedrijven die Crucial Accountability al met succes toepassen

We maken gebruik van een unieke leermethode gebaseerd op de laatste onderzoeken over effectief leren. Deelnemers ontvangen een voorbereidingsopdracht voorafgaand aan de training, bestaande uit het maken van de accountability test ‘Wat zou ik doen’, het lezen van hoofdstuk één van het boek Crucial Accountability en het beschrijven van enkele persoonlijke voorbeelden van Crucial Accountability.

De training start met het leren van de vijf (negen voor de tweedaagse variant) vaardigheden. Na iedere vaardigheid gaan deelnemers met de eigen voorbeelden oefenen. Dit gebeurt in tafelgroepen, trio’s en er worden tweetallen gevormd: zogenaamde leerpartners. Met de leerpartner kan men de echt persoonlijke zaken doornemen die nodig zijn om de eigen voorbeelden om te zetten naar actie en resultaat. Tijdens de groepsoefeningen wordt er tevens aandacht besteedt aan de gezamenlijke voorbeelden die naar voren zijn gekomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele methode met het opnemen van rollenspelen met de camera. Onze moderne lesmethode is gestructureerd, interactief en vooral zeer effectief.

U leest enkele ervaringen van deelnemers op individueel niveau en van organisaties waar wij resultaten hebben geboekt in het succesvol opzetten van de high-performance cultuur.

VitalTalent wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 235 ervaringen.

standaard-achtergrond-vitaltalent

KENNISMAKEN MET CRUCIAL ACCOUNTABILITY

informatiepakket-vitaltalent-pictogram

INFORMATIEPAKKET

Wilt u meer informatie over onze trainingen en organisatie? Vraag dan vrijblijvend het informatiepakket aan en ontdek hoe wij organisaties helpen succesvoller te worden.

VRAAG VRIJBLIJVEND AAN
contact-consultant-vitaltalent-pictogram

GESPREK MET CONSULTANT

De bijzondere trainingen die wij aanbieden zijn uniek en omvatten meer dan wij op de website kunnen vertellen. Onze Learning & Development Consultants gaan graag het gesprek met u aan!

VRAAG EEN GESPREK AAN
open-training-vitaltalent-pictogram

OPEN TRAINING

Open trainingen zijn een toegankelijke manier voor individuen en kleine groepen om kennis te maken met de training en bijzondere vaardigheden en inzichten op te doen.

BEKIJK DATA & LOCATIES
boek-bestellen-vitaltalent-pictogram

BESTEL HET BOEK

Bestel de Nederlandse vertaling van de New York Times bestseller Crucial Accountability. Lees over dit unieke concept en raak overtuigd!

BESTEL HET BOEK