Vaardigheden voor het oplossen
van ongewenst gedrag

Misschien herkent u dit wel; als leidinggevende of collega heeft u duidelijke afspraken gemaakt en hier goede gesprekken over gevoerd. Toch worden deze afspraken regelmatig niet nagekomen. Het lijkt wel of deze persoon het gewoon niet wil begrijpen, terwijl het toch allemaal heel duidelijk is. Wat kunt u nog doen?

Er is duidelijk sprake van een kloof tussen de verwachtingen en de daadwerkelijke prestatie. Ondanks dat het lijkt dat deze persoon “het niet wil begrijpen”, kunnen hier tal van oorzaken aan ten grondslag liggen. De training Crucial Accountability leert u om de situatie goed te analyseren en de ander te helpen om deze kloof te dichten. U maakt hierbij gebruik van Crucial Conversations technieken, aangevuld met nieuwe vaardigheden van het model met 6 bronnen van invloed.

Deze training kan ingezet worden als krachtig vervolg op de training Crucial Conversations en duurt dan slechts één dag, maar is ook als tweedaagse ‘stand-alone’ training zéér effectief. De training is geschikt voor iedereen die samenwerkt en geheel of gedeeltelijk afhankelijk is van de prestaties van collega’s. De training is daarom zeer geschikt voor leidinggevenden, als tool om ineffectief gedrag van hun medewerkers bij te sturen. De training Crucial Accountability is tevens dé training om de moeilijke onderwerpen in performance review gesprekken (functioneringsgesprekken) effectief aan te pakken. Zo voorkomt u dat een beoordeling meer zal aanvoelen als een veroordeling.

Voor wie is Crucial Accountability?

 • Individuele personen

  De training is waardevol voor iedereen die afhankelijk is van de inspanning van anderen. Deelnemers leren anderen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden, zonder de relatie te beschadigen, maar juist te versterken.

 • Teams

  Wanneer leden van een team elkaar durven én kunnen aanspreken op elkaars verantwoordelijkheden, zullen relaties versterken en teamwork verbeteren. Dit zal ook andere succesfactoren binnen de organisatie stimuleren.

 • Organisaties

  Binnen een organisatie waar medewerkers en (informele) leiders elkaar kunnen aanspreken op verantwoordelijkheid en ineffectief gedrag wordt omgebogen tot effectief gedrag, ontstaat er een nieuwe cultuur, een ‘high-performance cultuur’.

De effecten van Crucial Accountability

 • VERSTERK ACCOUNTABILITY

  Deelnemers leren hoe ze op effectieve wijze met anderen kunnen praten over niet nagekomen afspraken, op een manier die tweerichtingsverantwoordelijkheid en verdere vooruitgang op het gebied van samenwerken oplevert.

 • VERSNEL PROBLEEMOPLOSSING

  Het consistent toepassen van de vaardigheden en inzichten leidt tot snellere probleemoplossing, besluitvorming en oplossing van conflicten. Houd projecten op schema zonder ze over te nemen, maar door obstakels weg te nemen.

 • VERSTERK RELATIES & VERHOOG PRODUCTIVITEIT

  Wanneer problemen snel worden opgelost of zelfs worden voorkomen, zal de productiviteit toenemen en relaties versterkt worden. Het verbeteren van deze twee succesfactoren zal ook de bedrijfsresultaten doen verbeteren.

KENNISMAKEN MET CRUCIAL ACCOUNTABILITY

training-informatiepakket-aanvragen

INFORMATIEPAKKET

Download vrijblijvend het informatiepakket Crucial Accountability en maak kennis met de inhoud van de training en onze organisatie.

Download het informatiepakket »
leiderschap-en-teamwork-webinars

VOLG EEN WEBINAR

Maak tijdens onze live webinars kennis met de inhoud van onze trainingsconcepten, terwijl wij ingaan op actuele thema’s op het gebied van leiderschap en teamwork.

Bekijk de webinar agenda »

boek-crucial-accountability

BESTEL HET BOEK

Bestel het boek Crucial Accountability en maak kennis met vaardigheden die ervoor gaan zorgen dat u de kloof tussen verwachtingen en prestaties weet te dichten.

Bestel het boek »

leiderschapsontwikkeling-adviseur

STEL UW VRAAG

Heeft u een vraag over de inhoud van de training, trainingsmethodes of de implementatie? Stel gerust uw vraag aan onze experts.

Stel uw vraag »

Bedrijven die Crucial Accountability al met succes toepassen

We maken gebruik van een unieke leermethode gebaseerd op de laatste onderzoeken over effectief leren. Deelnemers ontvangen een voorbereidingsopdracht voorafgaand aan de training, bestaande uit het maken van de accountability test ‘Wat zou ik doen’, het lezen van hoofdstuk één van het boek Crucial Accountability en het beschrijven van enkele persoonlijke voorbeelden van Crucial Accountability.

De training start met het leren van de vijf (negen voor de tweedaagse variant) vaardigheden. Na iedere vaardigheid gaan deelnemers met de eigen voorbeelden oefenen. Dit gebeurt in tafelgroepen, trio’s en er worden tweetallen gevormd: zogenaamde leerpartners. Met de leerpartner kan men de echt persoonlijke zaken doornemen die nodig zijn om de eigen voorbeelden om te zetten naar actie en resultaat. Tijdens de groepsoefeningen wordt er tevens aandacht besteedt aan de gezamenlijke voorbeelden die naar voren zijn gekomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele methode met het opnemen van rollenspelen met de camera. Onze moderne lesmethode is gestructureerd, interactief en vooral zeer effectief.

U leest enkele ervaringen van deelnemers op individueel niveau en van organisaties waar wij resultaten hebben geboekt in het succesvol opzetten van de high-performance cultuur.

Training Crucial Accountability wordt beoordeeld met een 9.1 van 10 op basis van 14 recencies.

Trainingsmethoden

open-training-cursuskalender

OPEN TRAINING

Ontwikkel de krachtige vaardigheden van Crucial Accountability op een laagdrempelige manier door deel te nemen aan de training in het open programma, als ééndaagse opvolger van de training Crucial Conversations.

Bekijk cursuskalender »

incompany-training-vitaltalent

INCOMPANY

Een incompany training leent zich uitstekend voor grotere groepen tot maximaal 24 personen. Een professionele trainer zorgt voor een waardevolle mix van nieuwe inzichten en vaardigheden, gecombineerd met aansprekende praktijkvoorbeelden.

Vraag meer informatie aan »
intern-trainer-worden

IN-HOUSE TRAINER

Met ons train-de-trainer concept leiden onze Master Trainers intern gecertificeerde trainers op. Dit biedt de kans om de cruciale vaardigheden organisatiebreed weg te zetten, waarbij de verandering krachtig van binnenuit komt.

Ontdek de voordelen »

Crucial Accountability als onderdeel van een Learning Journey

Crucial Accountability kan binnen een Learning Journey worden vormgegeven als onderdeel van een complete leerbeleving. Zo worden (informele) leiders en medewerkers naar een professioneel niveau gebracht en wordt er een high-performance cultuur gerealiseerd. Er wordt het maximale gehaald uit leiders en medewerkers, zodat zij de grootst mogelijke waarde voor de organisatie leveren.

 • STATE-OF-THE-ART IN LEADERSHIP & TEAMWORK

  Onze trainingen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun krachtige werking en synergie. Iedere training wordt periodiek verder ontwikkeld met de laatste inzichten die bekend zijn op het gebied van leiderschap en samenwerken.

 • LEARNING JOURNEY OP MAAT

  De complete Learning Journey wordt gekoppeld aan de kernwaarden, cultuur en leerbehoefte van uw organisatie. Tevens kan deze worden gecombineerd met eigen (interne) trainingen. Iedere organisatie is uniek en zo ook de Learning Journey

DE LEARNING JOURNEY VAN UW ORGANISATIE
VOOR BLIJVENDE VERANDERING


MEER INFORMATIE