DE WETENSCHAP OM VERANDERING TE LEIDEN
MET 6 BRONNEN VAN INVLOED

De tweedaagse training Beïnvloeden van Gedrag leert u betere resultaten te behalen door het gedrag van mensen positief te beïnvloeden en te veranderen, zonder gebruik van formele macht. Hierdoor bent u in staat om veranderingen en verbeteringen aan te brengen op persoonlijk niveau, binnen teams of zelfs in de totale organisatie. Om veranderingen tot stand te brengen, zetten we vaak maar één of twee methoden – ‘bronnen’ – van invloed in. Soms grijpt men naar een extra beloning, een (dwingende) peptalk, of stellen we sancties in, etc. Dit is de reden waarom veel projecten en verbeterinitiatieven niet slagen, met frustraties tot gevolg.

De oorzaak zit in onze beperkte mate van invloed. Twee bronnen blijken niet genoeg om succesvolle gedragsverandering te bewerkstelligen. Uit ons onderzoek blijkt dat wanneer u ten minste 4, maar het liefst alle 6 bronnen van invloed inzet, de kans op succesvolle en blijvende verandering tot 10 keer toeneemt. Het nieuwe credo is niet voor niets “Invloed is het nieuwe (informele) leiderschap”.

DOWNLOAD BROCHURE

Voor wie is Beïnvloeden van Gedrag?

 • Individuele personen

  De training Beïnvloeden van Gedrag is bijzonder effectief voor alle professionals en (informele) leiders die succesvol verbeteringen en veranderingen wil doorvoeren binnen de organisatie.

 • Teams

  Wanneer teams leren om op een positieve, gerichte manier invloed uit te oefenen op het gedrag van mensen, zullen projecten succesvoller zijn. Tenslotte is het gedrag van mensen de bepalende factor voor succes.

 • Organisaties

  Organisatiebreed gedragsverandering realiseren is mogelijk met de bijzondere vaardigheden en inzichten van de training Beïnvloeden van Gedrag. Het succespercentage van verandertrajecten stijgt significant met het correct toepassen van de 6 bronnen van invloed.

De effecten van Beïnvloeden van Gedrag

 • INVLOEDRIJK LEIDERSCHAP

  Beïnvloeden van Gedrag is een leiderschapstraining die beproefde strategieën aanleert om snelle en duurzame gedragsverandering teweeg te brengen op individueel niveau, voor teams en voor de totale organisatie.

 • MOTIVEREN

  Leiders leren de 6 bronnen van invloed beheersen die medewerkers én (informele) leiders motiveert en in staat stelt om initiatief te nemen, strategisch te denken en zo de prestaties te verbeteren.

 • HIGH-PERFORMANCE CULTUUR

  Deze essentiële gedragsverbeteringen hebben een sterk effect op de bedrijfscultuur, resulterend in succesvolle initiatieven, vermindering van projectfouten en een verhoogde betrokkenheid van medewerkers.

DE 6 BRONNEN VAN INVLOED

Ons model van zes invloeds-bronnen is gebaseerd op twee pijlers: motivatie en bekwaamheid. Iedere pijler is onder te verdelen in drie afzonderlijke categorieën: persoonlijk, sociaal en structureel. Deze categorieën zijn op hun beurt terug te voeren op afzonderlijke en sterk ontwikkelde, wetenschappelijke aandachtsgebieden: psychologie, sociologie en organisatietheorie.

De eerste twee dimensies, persoonlijke motivatie en persoonlijke bekwaamheid, verwijzen naar invloedsbronnen binnen het individu (motieven en bekwaamheden) die bepalend zijn voor zijn gedragskeuzen.

De volgende twee, sociale motivatie en sociale bekwaamheid, hebben betrekking op de manier waarop anderen de keuzen van het individu beïnvloeden.

De laatste twee dimensies, structurele motivatie en structurele bekwaamheid, omvatten de rol van niet-menselijke factoren, zoals beloningssystemen, omgeving en technologie.

Meer achtergrondinformatie over de 6 bronnen van invloed leest u in onze whitepaper 10x zoveel invloed.

Model training Beïnvloeden van Gedrag

KENNISMAKEN MET BEÏNVLOEDEN VAN GEDRAG

training-informatiepakket-aanvragen

INFORMATIEPAKKET

U kunt vrijblijvend het informatiepakket downloaden, waarin wij u meer vertellen over de kracht van Beïnvloeden van Gedrag.

Download het informatiepakket »
live-training-preview-vitaltalent

LIVE TRAINING PREVIEW

Maak tijdens onze Live Training Previews in één dag kennis met Beïnvloeden van Gedrag en onze andere high-impact trainingsconcepten tijdens korte workshops.

Lees meer over deze events »

leiderschap-en-teamwork-webinars

VOLG EEN WEBINAR

Onze webinars gaan in op actuele thema’s die spelen binnen organisaties op het gebied van leiderschap en teamwork.

Bekijk de webinar agenda »

boek-beinvloeden-van-gedrag

BESTEL HET BOEK

Maak kennis met het model en de kracht van de training Beïnvloeden van Gedrag Bestel het Nederlands- of Engelstalige boek en maak kennis met het krachtige concept en model van de training.

Bestel het boek »

Bedrijven die Beïnvloeden van Gedrag al met succes toepassen

De training Beïnvloeden van Gedrag is ontstaan uit 30 jaar onderzoek wat heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, bestaande uit een sterk diagnostisch model gekoppeld aan 6 bronnen van invloed, waarmee u een strategie voor verandering kunt uitwerken. De training bestaat uit twee dagen; de eerste dag staat vooral in het teken van de diagnose en al enkele bronnen, op de tweede dag worden de 6 bronnen van invloed dieper behandeld en ontstaat het complete beeld voor invloed en verandering van gedrag. U werkt tijdens de training ook meteen aan uw eigen uitdaging, zodat u na de training al een basis heeft voor structurele verandering.

De vaardigheden van deze high-impact training worden door veel organisaties wereldwijd met succes toegepast. Aan de hand van ervaringen van individuele deelnemers en succesverhalen van organisaties geven wij u een indruk van de sterke resultaten die zij hebben geboekt met de training Beïnvloeden van Gedrag.

Training Beïnvloeden van Gedrag wordt beoordeeld met een 9 van 10 op basis van 24 recencies.

Trainingsmethoden

open-training-cursuskalender

OPEN TRAINING

Leer de 6 bronnen van invloed te beheersen en ineffectief gedrag binnen uw team of organisatie om te buigen in effectief gedrag. Volg de tweedaagse training Beïnvloeden van Gedrag!

Bekijk cursuskalender »

incompany-training-vitaltalent

INCOMPANY

Incompany trainingen zijn bijzonder effectief om groepen binnen de organisatie op te leiden. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Vraag meer informatie aan »
intern-trainer-worden

IN-HOUSE TRAINER

Wanneer de verandering krachtig van binnenuit de organisatie komt, is de kans op het succesvol veranderen van de cultuur het hoogst. Lees meer over ons train-de-trainer concept.

Ontdek de voordelen »

Beïnvloeden van Gedrag als onderdeel van een Learning Journey

De krachtige training Beïnvloeden van Gedrag kan als onderdeel van een Learning Journey worden ingezet. Onze trainingen zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat ze perfect op elkaar aansluiten. Onze Learning Journeys worden op maat samengesteld op basis van de specifieke leerbehoefte van de organisatie. Het ontdekken wat deze specifieke leerbehoefte is, is eveneens onderdeel van de Learning Journey. Het samengestelde pad moet leiden tot het creëren en borgen van de high-performance cultuur.

 • STATE-OF-THE-ART IN LEADERSHIP & TEAMWORK

  Dankzij de samenwerking met de beste internationale trainingsinstituten kunnen wij u verzekeren dat onze trainingen zijn doorontwikkeld op basis van de laatste inzichten op het gebied van leiderschap en teamwork.

 • LEARNING JOURNEY OP MAAT

  De Learning Journey wordt zo vormgegeven dat de leerbehoefte van de organisatie centraal staat. Wanneer de échte leerbehoefte duidelijk is, wordt er een Learning Journey op maat samengesteld.

DE LEARNING JOURNEY VAN UW ORGANISATIE
VOOR BLIJVENDE VERANDERING


MEER INFORMATIE