Vaardigheden voor gesprekken
die er echt toe doen

U kent het wel, een belangrijk gesprek gaat niet zoals u vooraf had gehoopt. Het gesprek gaat helemaal mis, omdat u dichtklapt of juist dingen zegt waar u later spijt van heeft. Achteraf gezien had u het gesprek compleet anders gevoerd. Helaas is het daarvoor te laat. Het blijft moeilijk, zelfs wanneer u al diverse communicatietrainingen heeft gehad en uw gesprekstechnieken en gespreksvaardigheden prima op orde zijn. Hoe komt dat toch?

Wanneer een gesprek spannend wordt, gebeurt er iets met ons. Ons reptiele brein neemt de besturing over. Door de spanningen die tijdens het gesprek oplopen, voelt u emoties opkomen en reageert uw lichaam door in de vlucht- of vechtmodus te schieten. Dit is een natuurlijke reactie, waarbij de zuurstof uit de hersenen gaat en adrenaline wordt aangemaakt. Daardoor zijn we vaak niet op ons best wanneer de communicatie cruciaal wordt en komen de geleerde gesprekstechnieken niet meer tot uiting.

Whitepaper Medewerkers mijden Crucial Conversations

Whitepaper: Medewerkers Mijden Crucial Conversations
6 tips om werkelijk alles bespreekbaar te maken in uw organisatie

DOWNLOAD WHITEPAPER

Wat leer je tijdens een training gesprekstechnieken

Meningsverschillen oplossen

Met de best mogelijke uitkomst

Door vanuit goede bedoelingen overtuigend te spreken, zonder dwingend over te komen, zal er vertrouwen en respect ontstaan en zal de gezochte oplossing voor meningsverschillen vaak optimaal zijn.

Emoties onder controle

Als de emoties hoog oplopen

Door bewust te zijn van het reptielenbrein en vaardigheden te leren om dit ook bij anderen waar te nemen, zullen bij u én de gesprekspartners de emoties niet meer de overhand krijgen.

Open dialoog voeren

Met acceptatie en vertrouwen

In een cultuur waar mensen zich kunnen en durven uit spreken, zullen belangrijke succesfactoren als betrokkenheid, teamwork, productiviteit en innovatie aantoonbaar toenemen.

Crucial Conversations, méér dan gesprekstechnieken

U zult begrijpen dat onze training Crucial Conversations verder gaat dan slechts de basis van goede gesprekstechnieken. Meer dan 30 jaar sociaal wetenschappelijk onderzoek ligt ten grondslag aan het concept Crucial Conversations; een model bestaande uit 9 krachtige gespreksvaardigheden.

De training gaat verder dan vertrouwen en respecteren. Crucial Conversations is vooral heel praktisch, hoe komt u tot vertrouwen en respect? U leert uw cruciale momenten en gedragingen te herkennen en beheersen. U leert hoe u de ander goed interpreteert, waarbij u feiten van emoties leert scheiden. Hoeveel onzinnige aannames bedenken mensen over de ander, terwijl deze nergens op zijn gebaseerd? U leert om een veilige gespreksomgeving te creëren, waarbij u de ander uitnodigt om ook open te zijn. U leert om uw oprechte intenties te tonen en samen op zoek te gaan naar gemeenschappelijke belangen. Ondanks de gevoelige situatie blijft u in dialoog en komt u samen tot gedeelde inzichten.

Crucial Conversations

standaard-achtergrond-vitaltalent

Trainingsmethoden

open-training

Open training

De high-impact training Crucial Conversations kunt u laagdrempelig volgen via een open training. U kunt zich vrij aanmelden voor één van de geplande datums.

BEKIJK DATA & LOCATIES
  • tweedaagse high-impact training in een klassikale setting
  • ideaal voor enkele mensen en kleine groepen binnen één organisatie
  • open trainingen worden gegeven door één van onze toptrainers uit de praktijk
incompany-training

Incompany training

Biedt een groep medewerkers en leiders de vaardigheden om effectiever hun resultaten te bereiken met een incompany training. Een professionele trainer traint groepen tot 24 deelnemers per sessie.

KOM MET ONS IN GESPREK
  • leerdoelen kunnen worden afgestemd op de behoefte van de organisatie
  • de impact van de training op de cultuur binnen de organisatie is groter
  • blijvende gedragsverandering en resultaatverbetering binnen het team en organisatie
in-house-trainer

In-house trainer

Leidt interne trainers op binnen de eigen organisatie die de verandering van binnenuit de organisatie vorm kunnen geven. De gecertificeerde trainer zal als voorbeeld fungeren voor de rest van de organisatie.

LEES HIER MEER OVER
  • interne trainers worden opgeleid door een Master Trainer
  • meest effectieve methode om blijvende verandering in cultuur te realiseren
  • train grote groepen én nieuwe medewerkers eenvoudig binnen de organisatie

Van Crucial Conversation tot een sterkere relatie

Het resultaat van een goed gevoerde crucial conversation is vaak verbluffend. Er ontstaan nieuwe inzichten en ideeën die boven het oorspronkelijke probleem uitstijgen. Vooraf zit de angst vaak in het beschadigen van de relatie. Het tegenovergestelde gebeurt; u houdt juist een veel sterkere relatie over, omdat de ander voelt dat met u een goed gesprek te voeren is. Zelfs wanneer het belang groot is en de spanningen oplopen.

Bent u geïnteresseerd om meer te doen met het trainingsconcept Crucial Conversations? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier of vraag het informatiepakket aan.

informatiepakket aanvragen