Situationeel Leiderschap II logo

Great managers aren't born, they're trained

Trainingsduur
2 dagen
Kosten open training
€ 995,-
Gemiddelde ervaring
8 uit 10 op basis van 5 ervaringen.
Beschikbare talen

SLII® is een bewezen leiderschapsmodel, welke wereldwijd al door 5 miljoen leidinggevenden wordt toegepast om de productiviteit te verhogen en resultaten te verbeteren. Toonaangevende organisaties trainen hun leidinggevenden om hun medewerkers de juiste begeleiding te geven die ze nodig hebben op het moment dat ze het nodig hebben. Zo werkt SLII door van leidinggevende naar de ontwikkeling, betrokkenheid en productiviteit van medewerkers.

Het model bestaat uit vier leiderschapsstijlen die elke leidinggevende op een flexibele manier in moet kunnen zetten om de medewerker datgene te kunnen geven wat zij nodig hebben om een taak goed uit te kunnen voeren en succesvol te zijn. Een situationele leider voorziet in begeleiding, zorgzaamheid, autonomie en geeft medewerkers sturing en ondersteuning op basis van hun competentie en betrokkenheid. Medewerkers ontwikkelen zich hierdoor significant sneller, waardoor belangrijke succesfactoren verbeteren en organisaties succesvoller worden.

SLII in 3 min. Engelstalig

VOOR WIE IS SLII?

ONERVAREN LEIDINGGEVENDEN

Word een succesvolle leidinggevende met de vaardigheden en inzichten van SLII. Door jouw medewerkers de juiste begeleiding en sturing te geven, ontwikkelen zij zich sneller en verbeteren belangrijke succesfactoren.

ERVAREN LEIDINGGEVENDEN

Voor ervaren leidinggevenden biedt de training nieuwe, diepgaande inzichten en vaardigheden vanuit dit continu doorontwikkelde concept. Leidinggeven vanuit een duidelijke visie wordt gestimuleerd om high-performance te bereiken.

TEAMS & ORGANISATIES

Vijf miljoen leidinggevenden van organisaties in 35 landen werken al met SLII. Stel je eens voor hoe jouw organisatie zich ontwikkelt wanneer alle medewerkers de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

DE EFFECTEN VAN SLII

VERSNEL ONTWIKKELING

De ontwikkeling van medewerkers versnelt significant wanneer je ze de juiste sturing en ondersteuning biedt. Ze groeien en worden van grotere waarde voor het team en de gehele organisatie.

ONTWIKKEL PROACTIEVE PROBLEEMOPLOSSERS

Een leidinggevende die het belang en welzijn van de medewerkers voorop stelt, zal de medewerker het vertrouwen geven dat ze nodig hebben om innovatiever te zijn en actief te zoeken naar de beste oplossingen voor problemen.

VERHOOGDE PRESTATIES

Als een leidinggevende zijn stijl leert af te stemmen op de behoefte van de medewerkers, zullen zij zich meer betrokken voelen, worden individuele prestaties verhoogd en zullen belangrijke succesfactoren verbeteren.

TRAININGSOPTIES

LIVE TRAINING

Leer de leiderschapsvaardigheden tijdens twee klassikale dagen, met vele interactieve tools voor en na de training om implementatie eenvoudig te maken.

INCOMPANY VRAAG
LIVE ONLINE

De twee klassikale dagen worden ingeruild voor 4 of 5 online sessies, met een VitalTalent trainer. De moderne manier van trainen en net zo effectief!

ONTDEK LIVE ONLINE

SLII PROGRAMMA

De SLII training bestaat uit drie verschillende fases: Launch, Learn & Practice and Master. Het is géén standaardtraining, maar het heeft meer weg van een brede leerervaring waar deelnemers over langere tijd aan worden blootgesteld. De deelnemers ontvangen toegang tot interactieve content buiten twee (virtuele) trainingsdagen. Met e-learning modules, een smartphone app en vele andere resources maken we het in de praktijk brengen van de vaardigheden makkelijk.

LAUNCH – ONLINE

Leidinggevenden zetten hun eerste stappen naar het worden van een situationeel leider in het Launch pre-training programma. Met video’s, zelfanalyses en de SLII Fitness Test leren zij meer over hun persoonlijke leiderschapsstijl, flexibiliteit en persoonlijke doelen. De Launch focust zich vooral op het voorbereiden op de volgende fase om deze nóg effectiever te maken.

SLII | Launch phase
LEARN & PRACTICE

SLII staat bekend als een training met veel impact. Dankzij het ultramoderne leerdesign heeft de training maximaal effect. De Learn & Practice fase bestaat uit twee (virtuele) lesdagen, maar kan zelfs volledig online (on-demand leren) of een combinatie hiervan zijn. Tijdens deze fase focussen leidinggevenden zich onder andere op het leren beheersen van de verschillende leiderschapsstijlen, het stellen van de juiste doelen en het herkennen van de behoeftes van hun medewerkers. De theorie wordt interactief behandeld met video’s en boeiende opdrachten en wordt afgewisseld met oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen.

SLII | Learn & Practice
MASTER – ONLINE

Om je te helpen de vaardigheden van de training in de praktijk te brengen, krijg je één jaar toegang tot de Blanchard Exchange. Op dit digitale platform ga je aan de slag met je persoonlijke SLII Challenge, e-learning modules, interactieve tools en nog veel meer. Tevens krijg je toegang tot de SLII smartphone app, die je helpt bij het verder in praktijk brengen van de vaardigheden. Kortom, je ontvangt veel handige tools om jezelf steeds verder te bekwamen als situationeel leider.

SLII | Master

Ontdek meer over het uitgebreide SLII programma in de trainingsbrochure!

DOWNLOAD BROCHURE

ERVARINGEN

9.1

Is de gemiddelde beoordeling die wij van onze klanten krijgen

BEKIJK ALLE ERVARINGEN

KLANTEN AAN HET WOORD

Abbott Laboratories
Abbott Laboratories - Arnoud de Jonge, Director of Operational Excellence and Business Operations

Hoe laat je teams beter samen werken? Binnen Abbott Nutrition zijn we de afgelopen jaren intensief aan de slag gegaan met “Beïnvloeden van Gedrag”. Wij hebben interne trainers opgeleid en trainingen verzorgd van Spanje tot Singapore, van India tot Chicago. Verschillende bedrijfsculturen hebben het voordeel ondervonden van deze impactvolle training om verandering in gedrag te creëren. De interactieve trainingsmethode blijkt goed aan te slaan en heeft bijgedragen tot het winnen van de prestigieuze 'Shingo' prijs in vier Abbott fabrieken, een prijs die vooral gericht is op “het beste uit je mensen te halen”.

SBM Offshore
SBM Offshore - Jetske van de Schaaf, Global HR business partner Governance and Strategy

Als project engineerings organisatie beseffen we dat ‘technische breins’ vaak wat minder sterk zijn in het voeren van gesprekken over lastige onderwerpen. Het resultaat dat we zien na 2 jaar intensief trainen in Crucial Conversations is dat het bewustzijn van onze managers en professionals verbetert en dat betrokkenheid en uitzonderlijke teamprestaties niet ontstaan door directief leiderschap en zwijgen over dat wat echt belangrijk is, maar door de dialoog aan te gaan, elkaar echt te begrijpen en vervolgens oplossingen te zoeken om het resultaat nog beter te maken.

WIJ WERKEN SUCCESVOL SAMEN MET

AkzoNobel
Nike
Philips
ZGT
SBM Offshore
Gemeente Meierijstad - CC

KENNISMAKEN MET SLII

BROCHURE DOWNLOADEN

Ontdek in de brochure hoe SLII leidinggevenden de tools geeft om succesvol te zijn.

DOWNLOAD
LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

Lees meer over onze visie op leiderschapsontwikkeling en hoe wij leidinggevenden laten excelleren.

LEES MEER
STEL EEN VRAAG

Stel vrijblijvend jouw vraag aan een van onze experts op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

STEL JOUW VRAAG
OPEN TRAINING

Zet de volgende stap als leidinggevende en ontwikkel jezelf tot situationeel leider via een open training.

DATA & LOCATIES
INCOMPANY TRAINING

Ontwikkel een team van leidinggevenden tot situationeel leiders! Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

INFO AANVRAGEN
INTERNE TRAINERS OPLEIDEN

Leid trainers binnen je organisatie op om zelf leidinggevenden te trainen in de vaardigheden van SLII.

LEES MEER

Kennismaken met onze unieke aanpak van leiderschapsontwikkeling?

SLII is een ijzersterk concept om leidinggevenden tot situationele leiders te ontwikkelen. Echter weten wij ook dat trajecten leiderschapsontwikkeling vaak vragen om een unieke aanpak om maximale impact te realiseren. Met onze expertise en state-of-the-art concepten kunnen wij alles bieden wat er nodig is om de leidinggevenden verder te ontwikkelen. Laten we vrijblijvend kennismaken om te bespreken hoe wij kunnen helpen de high-performance cultuur binnen jouw organisatie te creëren.

LATEN WE KENNISMAKEN
Pijl VitalTalent blauw